Laden Evenementen

« Alle Evenementen

2x Wildpluk wandeling in het Stadspark 22 april-2019 om 10:30 en 13:30 uur

22 april @ 10:30 am - 12:30 pm

€15

Inschrijven

Tribe Loading Animation Image

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om uw registratie te beheren.

Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar kruiden, bloesem en andere eetbare wilde planten van dit seizoen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Af en toe zullen we van de paden gaan, dus draag stevige schoenen. In principe gaat de wandeling altijd door, tenzij het stormt en/of heel hard regent.

Steeds meer mensen raken bekend met wildplukken. Het oogsten van eetbare wilde planten lijkt een nieuw fenomeen, maar niets is minder waar. In veel landen en culturen is het heel gewoon om paddenstoelen te zoeken in het bos of vijgen te plukken en wilde marjolein te vinden langs de kant van de weg. In Nederland zijn ook volop kruiden en bessen in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan kan je bewuster omgaan met de natuur, eten, geld en de mensen om je heen.

Praktische zaken

Locatie: Verzamelen bij parkeerplaats voor het Stadsparkpaviljoen, Groningen

Dag en tijdstip:
Eerste wandeling: maandag 22 april-2019 van 10:30 tot 12:30 uur
Tweede wandeling: maandag 22 april-2019 van 13:30 tot 15:30 uur
(Geef bij je aanmelding a.j.b. aan welk tijdstip je voorkeur heeft. Wanneer je niets aangeeft kom je in de eerste groep terecht, totdat deze vol is 🙂

Groepsgrootte: 4-10 personen
Aanmelden via het inschrijfformulier bovenaan deze tekst.

Kosten

De kosten zijn € 15,- per persoon. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis mee, mits onder begeleiding van een ouder, tot 12 jaar € 7,50. Betalen met PIN is mogelijk.

Lees hier over de kortingsregeling via de Stadjerspas.

Wildpluk wandeling als uitje?

Lijkt het je leuk om eens een wildpluk wandeling te doen als (onderdeel van een) team-, familie-, vrienden- of bedrijfsuitje? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Locatie: Noord Nederland

Gegevens

Datum:
22 april
Tijd:
10:30 am - 12:30 pm
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Stadsparkpaviljoen/Ni Hao Stadspark
Paviljoenlaan 3
Groningen, 9727 KE
+ Google Maps

Organisator

Greendreamster