In de zomer van 2016 heb ik bijna elke dag jam gemaakt. Dit resulteerde in een grote diversiteit aan smaken. Alle jams zijn halfzoet (biologische suiker) en gemaakt met biologisch, wild geplukt of fruit uit de (moes)tuin. Veel van het fruit heb ik in de parken en natuurgebieden van Groningen geplukt. Echt regionaal!

Let op: deze jams en chutneys zijn inmiddels uitverkocht. Mijn homemade jams, chutneys en siropen van dit seizoen verkoop ik op streekmarkten, in kleine winkels en op bestelling (via de mail). Bekijk de agenda voor streekmarkten.

Vruchtenjam puur

Bramen-vlierbessenjam
Kweepeergelei
Sleedoornjam
Mirabelle-Sleedoornjam
Tamme kastanjejam
Persimmonjam
Pompoen-citroenjam
Pruimen-bramen-vlierbessenjam
Pruimen-bramenjam
Pruimen-duindoornjam
Pruimen-lijsterbesjam
Pruimen-rozenbotteljam
Mirabelle-meidoornjam

Vruchtenjam met kruiden

Pruimenjam met chai kruiden
Pruimenjam met citroenverbena
Pruimenjam met hondsdraf
Pruimenjam met lavendel (uitverkocht)
Pruimenjam met Oost-Indische kers
Pittige pruimenjam met Oost-Indische kers
Pruimenjam met port en kaneel
Pruimenjam met rode chilipeper
Pruimenjam met sterrenmix
Pruimenjam met zoethout/lakrids
Kruidige pruimenjam met zoethout/lakrids
Pruimen-bramenjam met rozemarijn
Pruimen-bramenjam met moerasspirea
Pruimen-rode bessenjam met moerasspirea

Chutneys

Appelchutney
Bramenchutney
Mirabelle pruimenchutney
Mirabelle pruimenchutney met balsamico
Pittige tomatenchutney
Pompoenchutney
Pruimenchutney met balsamico