Maak een smaakvol en gemakkelijk bijgerechtje: avocado salade. Gebruik hiervoor altijd een rijpe avocado, omdat het vruchtvlees boterzacht is. Mijn favoriete avocado is de Hass avocado. Deze heeft een grillige en ribbelige schil. De kleur van deze avocado zegt iets over de rijpheid. Groen is onrijp, zwart is rijp! Bij een rijpe avocado rammelt de pit en kan je met je duim de schil een beetje indrukken.

Nodig:

1 rijpe avocado
1 sjalot
2 tl citroensap
4 zongedroogde tomaten
1 snufje kruidenzout

Bereiding:

Halveer de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep het uit de schil. Sprenkel enkele druppels citroensap over de avocado. Dit voorkomt verkleuren. Snipper een sjalot en meng het erdoor. Knip een paar zongedroogde tomaten (op olie) in dunne repen en meng het erdoor. Breng op smaak met kruidenzout. Serveren met vers brood, toastjes of gewoon zo als bijgerecht.