Maak een frisse salade van jonge bladspinazie. Er zijn vele variaties mogelijk. Kijk gewoon even wat je in de koelkast hebt. Ik heb de salade gemaakt met puntpaprika en knolvenkel. Dun gesneden is de knolvenkel rauw prima te eten. De zoete puntpaprika heb ik in ringen gesneden. Het oog wil ook wat.

Nodig:
100 gr baby spinazie
1/4 knolvenkel
1/2 puntpaprika
100 gr groene olijven met amandel
1 el goede olijfolie
2 tl citroensap

Bereidingstijd: 10 minuten
Bereiding: Was de baby spinazie en laat het goed uitlekken. Snijd zeer dunne plakken van de knolvenkel. Hoe dunner hoe beter. Halveer de puntpaprika, trek de zaadlijsten er voorzichtig uit en snijd het in ringen. Let op: snijd de paprika niet in de lengte omdat je dan geen ringetjes meer kan snijden. Meng de salade en sprenkel er wat olijfolie en citroensap overheen.