Een cake met rode bieten…..? Onderschat vooral niet hoe lekker gekookte rode bieten in een cake zijn en dan heb ik het nog niet eens gehad over de combinatie met chocolade. Zo lekker! De smaak van bietjes vind je absoluut niet terug in de cake en qua structuur blijft er ook weinig over, maar toch is het een goede toevoeging. De cake wordt namelijk niet te zoet en wel erg smeuïg.

Nodig:
50 gr pure chocolade
2 gekookte rode bieten
200 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr roomboter
2 tl sinaasappelrasp
4 eieren
½ tl zout
125 gr suiker

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de roomboter en chocolade op laag vuur in een pannetje. Mix de zachte boter, zout, suiker en sinaasappelrasp. Voeg één voor één de eieren toe en mix het tot een gladde massa. Voeg al mixend het zelfrijzend bakmeel toe. Rasp de gekookte bieten met een grove rasp. Schep de geraspte bietjes door het beslag. Giet het beslag in een klein met boter ingevet bakblik. Bak de cake in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar.

Tip: Wikkel de cake met blik en al direct uit de oven in een theedoek. Zo kan het vocht niet verdampen en blijft de cake lekker smeuïg.