Greendreamster

Als je het kan dromen kun je het doen

Wildpluk wandeling in het Stadspark 8 juli-2017

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Wildpluk wandeling in de Oosterparkwijk 1 juli-2017

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in de Oosterparkwijk te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark 28 juni-2017

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Artikel met filmpje op Journalist.io

Afgelopen zaterdag nam masterstudent Eelke Bakker van de opleiding journalistiek deel aan de wildpluk wandeling in het Stadspark. Voor het dossier Groen Groningen op de de website Journalist.io heeft zij een leuk artikel met flimpje over wildplukken in Groningen gemaakt…. Lees verder →

Streekmarkt Dierenweide Eelderbaan

Op zondag 18 juni sta ik met mijn homemade jam en chutney op de streekmarkt tijdens het jaarfeest bij de Dierenweide Eelderbaan in Groningen. Kom langs om mijn jams te proeven of om een gezellig praatje te maken. Over het jaarfeest Vaderdag tip:… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark (om 11 uur)

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Interview bij Radio Noord

‘Speciale aflevering van Noord en Ommeland. Wat is er allemaal te doen in de stad Groningen op Pinkstermaandag? Sanne Scheltena van Greendreamster organiseert een wildpluk wandeling in het Stadspark en vertelt hierover bij Radio Noord.’ Weer een leuk interview gedaan… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark 5 juni-2017

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark 27 mei-2017(vol)

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Plantjesmarkt bij De Tuinen van Weldadigheid

Op zondag 21 mei sta ik met mijn homemade jams, chutneys en siropen op de streekmarkt tijdens plantjesmarkt bij de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen. Over de plantjesmarkt Voor de tweede keer organiseert de Tuinen van Weldadigheid een markt met… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark 17 mei-2017

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Wilde kruidenboter

In het voorjaar maak ik graag kruidenboter van de heerlijke eetbare wilde kruiden van dat moment. De combinatie van de vier kruiden die ik gebruikt heb in deze wilde kruidenboter heb ik gekozen op basis van smaak. Om een lekkere… Lees verder →

Streekmarkt op De Kruidhof

Op zaterdag 13 mei sta ik met mijn homemade jams, chutneys en siropen op de streekmarkt tijdens opendag van De Kruidhof in Buitenpost. Over de opendag Deze dag heeft het thema Proeven aan de Natuur. Bezoekers kunnen genieten van gratis… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark 3 mei 2017

Wildpluk wandeling Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark 22 april 2017

Wildpluk wandeling Ben je benieuwd wat er in deze tijd van het jaar al te vinden is? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar kruiden, bloesem en andere… Lees verder →

Werkveld college over tijd: Tijd overhouden door slimmer te werken

2: Tijd overhouden door slimmer te werken (op 19 april-2017) Kom je elke dag tijd te kort? Zou je graag meer dingen gedaan willen krijgen of een keer ongestoord willen doorwerken? In dit werkcollege gaan we aan de slag met on-… Lees verder →

Streekmarkt op Dierenweide Eelderbaan

Let op! Vanwege het onstuimige weer was de markt afgelast. Maar het schijnt op te klaren. De markt gaat nu toch door. Op maandag 17 april sta ik met mijn homemade jam en chutney op de streekmarkt tijdens het Paasfeest op Dierenweide Eelderbaan… Lees verder →

Wildpluk wandeling in de binnentuin van de Heesterpoort

Woon je in de Oosterparkwijk of in Groningen en vind je het leuk om meer te weten over de natuur en eetbare wilde planten in je eigen stad, dan is deze wildpluk wandeling in de binnentuin van de Heesterpoort (in… Lees verder →

Paardebloemen-rozemarijnsiroop

Het is weer tijd om siroop te maken. Vorige week heb ik een brandnetel-moerasspireasiroop gemaakt, deze week zit paardebloemen-rozemarijnsiroop in de pan en straks in mei maak ik weer vlierbloesemsiroop. Zodra de siroop klaar is zal ik het bottelen en… Lees verder →

Korting op een wildpluk wandeling met de Stadjerspas

Goed nieuws! Voor de wildpluk wandelingen ben ik een samenwerking met de Stadjerspas aangegaan. Dit betekent dat houders van een Stadjerspas in Groningen een flinke korting van € 10,-  krijgen op een wildpluk wandeling. Toen ik vorig jaar begon met… Lees verder →

Werkveld college over tijd: De basics van time-management

1: De basics van time-management (op 29 mrt-2017) Had je deze week heel veel willen doen en is er niets van terecht gekomen? Wordt je todo-lijst steeds langer of weet je niet waar je moet beginnen? In dit werkcollege gaan… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark 29 maart 2017

Wildpluk wandeling Ben je benieuwd wat er in deze tijd van het jaar al te vinden is? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar kruiden, bloesem en andere… Lees verder →

Webshop bestelronde maart

Bestelronde maart! Bestellen kan tot donderdag 23 mrt-2017 om 12:00 uur. Welkom in de webshop van Greendreamster. Bestel in de Greendreamstore mijn zelfgemaakte jams & chutneys, Keltische zeezout & kruidenzout uit Frankrijk én biologische kruiden, thee en andere duurzame producten. Deze… Lees verder →

Werkveld collegereeks over tijd

Toen ik vorig jaar om deze tijd een workshop time-management voor een groep ondernemers organiseerde merkte ik hoe leuk ik het vond om te doen. Hoe leuk ik het vond om te horen hoe iedereen anders omgaat met de indeling… Lees verder →

Webshop bestelronde februari

Bestelronde februari! Bestellen kan tot donderdag 23 feb-2017 om 12:00 uur. Welkom in de webshop van Greendreamster. Bestel in de Greendreamstore mijn zelfgemaakte jams & chutneys, Keltische zeezout & kruidenzout uit Frankrijk én biologische kruiden, thee en andere duurzame producten. Deze… Lees verder →

Homemade jam bij MijnTafel

Van 31 januari tot en met 20 februari zijn mijn homemade jams en chutneys te koop bij Mijn Tafel aan de (verlengde) Herestraat 93 in Groningen. Ik zal daar een selectie van mijn homemade jams & chutneys aanbieden en deze… Lees verder →

Mijn zelfgemaakte jam in een winkel

Van 31 januari tot en met 20 februari zijn mijn homemade jams en chutneys te koop bij Mijn Tafel aan de (verlengde) Herestraat 93 in Groningen. Ik zal daar een selectie van mijn homemade jams & chutneys aanbieden en deze… Lees verder →

Webshop bestelronde januari

Bestelronde januari! Bestellen kan tot donderdag 26 jan-2017 om 12:00 uur. Welkom in de webshop van Greendreamster. Bestel in de Greendreamstore mijn zelfgemaakte jams & chutneys, Keltische zeezout & kruidenzout uit Frankrijk én biologische kruiden, thee en andere duurzame producten. Deze… Lees verder →

Persimmonjam

Persimmonjam is een winterjam bij uitstek. En om je vingers bij af te likken. Zo lekker! Persimmon is in Nederland beter bekend als Kaki of Sharonfruit. Het is een stevige helderoranje vrucht, die pas gegeten wordt als het vruchtvlees goed… Lees verder →

Wildplukken in de winter

Wildplukken in de winter? Het kan! Onder de blaadjes en sneeuw, dicht op de bodem groeien allerlei eetbare wilde planten. In het kader van lokaal voedsel vind ik het leuk om dicht bij huis te zoeken naar eetbare planten. Tijdens… Lees verder →

Breadpudding van pepernoten en krentenbollen

Even opgeruimd na de Sinterklaas en ik vond nog wat pepernoten en dergelijke. Gooi dit niet weg, maar maak breadpudding van pepernoten, speculaas en krentenbollen. In een traditionele breadpudding met gewoon brood zit behoorlijk wat suiker. Doordat pepernoten, speculaas en krentenbollen van… Lees verder →

Be Present, Spirituele Markt

Op zondag 27 november sta ik met mijn zelfgemaakte jams & chutneys op een bijzondere markt. Dit keer op de Be Present, Spirituele Markt in de Edanz. Edanz zit in het (voormalige) Aletta Jacobshuis aan de van Oldenbarneveltlaan. Het is een nieuwe plek in… Lees verder →

Workshop Platform ondernemend Lewenborg

Op donderdagavond 24 november geef ik een workshop voor ondernemers tijdens de maandelijkse borrel van Platform ondernemend Lewenborg. Deze workshop is onderdeel van de bedrijfsondersteuning die ik ondernemers biedt. Bij bedrijfsondersteuning moet je denken aan tijdelijke ondersteuning bij groei of… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark

Wildpluk wandeling Ben je benieuwd wat er in deze tijd van het jaar nog te vinden is? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar noten, fruit, kruiden en… Lees verder →

Werk aan jouw Winkel

Afgelopen jaar was ik als ondernemerscoach betrokken bij een mooi project van de gemeente Groningen en Martijn van der Tuin, genaamd Werk aan jouw Winkel. Het was een project om ondernemers die onder de armoede grens vallen door workshops, presentaties en… Lees verder →

Workshop jam maken met wildpluk-fruit sleedoorn

Workshop jam maken met wildpluk-fruit sleedoorn In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe… Lees verder →

Interview bij OOG radio

Hoe leuk is het om gebeld te worden door een redacteur van OOG radio met de vraag of ze mij mogen interviewen over de wildpluk wandeling die ik in het Stadspark organiseer. OOG is voor de Groningers dé lokale omroep…. Lees verder →

Wildpluk fietstocht

Wildpluk fietstocht Ben je benieuwd wat er in deze tijd van het jaar nog te vinden is? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar noten, fruit, kruiden… Lees verder →

Wildpluk wandeling in het Stadspark

Wildpluk wandeling Ben je benieuwd wat er in deze tijd van het jaar nog te vinden is? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar noten, fruit, kruiden en… Lees verder →

Betaalbaar, gezond en lekker eten voor iedereen op Let’s Gro

Greendreamster op Let’s Gro Ook dit jaar ben ik weer van de partij op het inspiratiefestival Let’s Gro in Groningen. Dit keer met twee workshops die ik samen met Marin Leus van Groene Avonturen organiseer en twee leuke projecten waarbij ik betrokken ben. Woensdag… Lees verder →

Wildpluk wandeling op Let’s Gro (vol)

Greendreamster op Let’s Gro Ook dit jaar ben ik weer van de partij op het inspiratiefestival Let’s Gro in Groningen. Dit keer met twee workshops die ik samen met Marin Leus van Groene Avonturen organiseer en twee leuke projecten waarbij ik betrokken ben. Woensdag… Lees verder →

Let’s Gro 2016

Over Let’s Gro Let’s Gro is een uniek inspiratie festival over de toekomst van Groningen
 op 9, 10 en 11 november 2016. De toekomst van Stad verpakt in een festival. Dat is Let’s Gro. Drie dagen lang buigen de Groningers zich over… Lees verder →

Natural Foods & Goods markt

Kom je langs! Op zondag 6 november sta ik met mijn zelfgemaakte jam & chutney, zelfgemaakte cake & lekkernijen, kruidenzout en andere leuke en lekkere producten op de Natural Foods & Goods markt in Groningen. Kraam delen Omdat het gezellig is… Lees verder →

Wildpluk fietstocht

Wildpluk fietstocht Ben je benieuwd wat er in deze tijd van het jaar nog te vinden is? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar noten, fruit, kruiden… Lees verder →

Workshops op Let’s Gro festival

Workshops op Let’s Gro Op Let’s Gro 2015 heb ik samen met Hadassa van Arend de workshop ‘Koken met een klein budget’ gegeven. De workshop werd enthousiast ontvangen en was super leuk om te doen. We staan zelfs met een leuk artikel in het… Lees verder →

Sleedoornpruimenjamtijd

Over sleedoorn Het najaar is sleedoornpruimenjamtijd, de tijd om sleedoorn te plukken. Het zijn kleine paars-zwarte bessen die bijna op de tak groeien. Heel herkenbaar, als je ze eenmaal weet te herkennen. Sleedoorn is familie van pruimen en ze ook wel… Lees verder →

Besteldeadline webwinkel oktober-2016

Bestelronde oktober! Bestellen kan tot donderdag 27 okt-2016 om 12:00 uur. Welkom de webwinkel van Greendreamster waar mijn zelfgemaakte jam & chutney te koop is. Daarnaast zijn er diverse biologische en natuurlijke producten, zoals Keltisch zeezout & kruidenzout, thee & kruiden, hoestdrank met propolis,… Lees verder →

Herfstfair 2016

Op vrijdag 21 oktober sta ik met mijn zelfgemaakte jams & chutneys (met een boodschap) op de Herfstfair bij de Dierenweide Eelderbaan in Groningen. Kom langs om mijn jams te proeven of om een gezellig praatje te maken. Over de Herfstfair… Lees verder →

Workshop jam maken 15 okt-2016

Wat gaan we doen? In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe je… Lees verder →

Noordster Vrouwenbeurs

Op vrijdag 7 oktober 2016 ben ik met mijn zelfgemaakt jams en chutneys aanwezig op de Noordster Vrouwenbeurs in Zuidbroek. Over de beurs Het wordt een eigentijdse beurs, met (biologische) voeding/gezondheid, schoonheid en welzijn, sport/dans en beweging, diverse therapieën, demonstraties, lekkernijen/proeverijen, sieraden,… Lees verder →

Zeg het met jam!

Zeg het met jam! Het geheim van lekkere jam is dat het met liefde en aandacht bereid wordt. De hele zomer heb ik elke dag in de keuken gestaan om jam te maken. De pruimenboom bleef maar geven en geven…. Lees verder →

Besteldeadline webwinkel september 2016

Bestelronde september! Bestellen kan tot dinsdag 27 sept-2016 om 12:00 uur. Welkom bij Suppl.nl, mijn webwinkel met biologische en natuurlijke voedingssupplementen, superfoods, superpoeders, zeezout, kruiden en diverse soorten thee. De webwinkel werkt als een bestelgroep, waarbij er ongeveer elke 4 weken een gezamenlijke… Lees verder →

Har Fest 2016

Op zondag 24 september sta ik met mijn zelfgemaakte jams & chutneys op Har Fest bij De Helleborus. Har Fest is een (oogst)feest met het thema ‘liever lokaal’. Er zijn diverse kraampjes met lokale producten, een potluck, heerlijke muziek en… Lees verder →

Blijf op de hoogte

Morgen komt de nieuwsbrief van september uit. Wil je weten waar ik als Greendreamster allemaal mee bezig ben en welke workshops en events er aan komen? Meld je dan nu aan via de onderstaande link.

Workshop jam maken 17 sept-2016

Wat gaan we doen? In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe je… Lees verder →

Fietstocht: eetbare stad 8 sept-2016

Wat gaan we doen? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. We gaan ongeveer anderhalf tot twee uur fietsen langs de groene delen van de stad Groningen. Onderweg zullen we regelmatig stoppen om… Lees verder →

Workshop jam maken 3 sept-2016

Wat gaan we doen? In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe je… Lees verder →

Samen: bramen plukken 31 aug-2016

Wat gaan we doen? Laten we samen bramen plukken. De bramen beginnen nu lekker rijp te worden. We verzamelen rond vijf uur in de buurt van de Oosterparkwijk/Damsterdiep in Groningen. De exacte locatie krijg je wanneer je je opgeeft. Daarna gaan we… Lees verder →

Workshop jam maken 27 aug-2016

Wat gaan we doen? In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe je… Lees verder →

Besteldeadline webwinkel augustus 2016

Bestelronde augustus! Bestellen kan tot donderdag 25 aug-2016 om 12:00 uur. Welkom bij Suppl.nl, mijn webwinkel met biologische en natuurlijke voedingssupplementen, superfoods, superpoeders, zeezout, kruiden en diverse soorten thee. De webwinkel werkt als een bestelgroep, waarbij er ongeveer elke 4 weken een… Lees verder →

Proefcliënt gezocht

Gratis consulten Voor mijn opleiding stresscounselor ben ik op zoek naar een proefcliënt die ik twee gratis consulten mag geven. De ideale proefcliënt heeft een stress gerelateerde (hulp)vraag of klacht, komt via via bij mij, is geen goede vriend of familie… Lees verder →

Workshop jam maken 18 aug-2016

Wat gaan we doen? In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe je… Lees verder →

Samen: pruimen rapen 15 aug-2016

Wat gaan we doen? Over Mirabelle pruimen gesproken. Ik woon aan een besloten binnentuin en het regent Mirabelle pruimen. Zoveel dat ik het heel graag wil delen. Wie heeft er belangstelling voor deze pruimen? Ze zijn heel erg lekker om… Lees verder →

Workshop jam maken 11 aug-2016

Wat gaan we doen? In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe je… Lees verder →

Workshop jam maken

Is zelf jam maken iets wat je zou willen leren? Dan is deze workshop jam maken misschien iets voor jou. In de zomer en het najaar van 2016 is het mogelijk om een workshop jam maken te volgen. Lees hieronder… Lees verder →

Samen: pruimen rapen 9 aug-2016

Wat gaan we doen? Over Mirabelle pruimen gesproken. Ik woon aan een besloten binnentuin en het regent Mirabelle pruimen. Zoveel dat ik het heel graag wil delen. Wie heeft er belangstelling voor deze pruimen? Ze zijn heel erg lekker om… Lees verder →

Natural Foods & Goods markt

Kom je langs! Op zondag 7 augustus sta ik met mijn zelfgemaakte jam & chutney, zelfgemaakte cake & lekkernijen, kruidenzout en andere leuke en lekkere producten op de Natural Foods & Goods markt in Groningen. Kraam delen Omdat het gezellig… Lees verder →

Lege jampotjes gezocht

Lege jampotjes gezocht De zomer is voor mij een heerlijke tijd Het is een tijd van zoeken, plukken, rapen, koken, ruiken, zeven, proeven en genieten In deze tijd maak ik allerlei soorten jam en chutney van fruit Vooral van pruimen,… Lees verder →

Bananencake

Wat doe jij met bruine bananen? Weggooien? Nee, nooit doen! Voor een bananencake geldt: Hoe bruiner de bananen hoe beter. Bananencake is niet moeilijk om te maken. En als je je aan de volgorde in dit recept houdt wordt je bananencake ook nog… Lees verder →

Deodorant van kokosolie, baking soda en lavendel

Deze keer een bijzonder recept om zelf deodorant van kokosolie, baking soda en lavendel te maken. Mijn hele volwassen leven ben ik al op zoek geweest naar een goed werkende deodorant zonder aluminium en andere rommel. Heel eerlijk gezegd werkte… Lees verder →

Risotto met champs en zelfgemaakte pesto

Deze risotto met champs en zelfgemaakte pesto van paardebloemblad is een beetje Italiaans en een beetje Nederlands tegelijk. Gebruik voor risotto het liefst een Italiaanse rijstsoort met een stevige ronde korrel. Gebruik voor de zelfgemaakte pesto het liefst een bittere bladsla… Lees verder →

Pesto van paardebloemblad

Hoe maak je pesto van paardebloemblad? Traditionele Italiaanse pesto wordt gemaakt van basilicum, maar het is zeker een aanrader om pesto te maken van een ander kruid. Zo is het mogelijk om pesto te maken van diverse groene kruiden, zoals koriander,… Lees verder →

Voorjaarssalade wildpluk

Zodra de eerste groene onkruiden boven de grond komen is het eigenlijk niet meer nodig om sla in de winkel te kopen. Ga naar buiten en pluk een heerlijke wildpluk salade bij elkaar. Nodig: Look zonder look Zevenblad Bieslook Speenkruid… Lees verder →

Daslook in de stad

Tot mijn grote vreugde ontdekte mijn neus een oase met daslook in de stad. Tijdens een wandeling in het Noorderplantsoen in Groningen rook ik ineens een sterke knoflook-achtige geur. Ik keek op de grond en overal om mij heen zag ik… Lees verder →

Gestoofde aubergine salade

Geïnspireerd op de Siciliaanse caponata maken we vandaag een heerlijke gestoofde aubergine salade. Dit recept met aubergine is super lekker en erg makkelijk te maken. Het is een typisch bijgerecht en kan zowel warm als koud gegeten worden. Tip: maak… Lees verder →

Wildplukken: Look zonder look

Het is geen wilde grap. Je kunt het wildplukken: look zonder look bestaat echt! Het lijkt een gewone bodembedekker, een bermkruid, een plantje waar je voorbij loopt als je het niet kent. In het vroege voorjaar is look zonder look langs… Lees verder →

Lente wildplukwandeling

Het is nog vroeg in het voorjaar en het is vandaag waterkoud Maart roert zijn staart, maar er groeien alweer allerlei lekkere groene eetbare wilde planten Reden genoeg om eens op onderzoek uit te gaan onder leiding van wildplukster Leah… Lees verder →

Groene koolsalade met appel en rozijnen

Groene kool hoeft niet per se warm gegeten te worden. Maak er bijvoorbeeld een groene koolsalade met appel en rozijnen van. Gebruik voor de salade alleen het binnenste lichtgroene blad. Dat is veel zachter dan de grote donkergroene bladen. Die stevige en… Lees verder →

Screw up Groningen

Het is een ode aan screw ups, de schoonheid van imperfectie, een oproep tot storytelling Hoe moedig is het om het podium te pakken en openhartig te vertellen Hoe krachtig is het om zoiets kwetsbaars in het openbaar te delen Dat… Lees verder →

Winterposteleinsalade met brie

Deze winterposteleinsalade met brie, puntpaprika, sjalot en aardbei is fris en knapperig. In het vroege voorjaar is winterpostelein een heerlijke bladgroente om een salade van te maken. Winterpostelein heeft een zachte structuur en is mild en friszuur van smaak. Het… Lees verder →

Werkplek: NOSH

Het is hier zelfbediening hoor ik de mensen aan het tafeltje naast mij geamuseerd tegen elkaar zeggen Doe alsof je thuis bent en trek zo nodig alle kastjes maar open zegt het meisje van de bediening vriendelijk Geen bediening aan… Lees verder →

Koolrabisalade met appel en koriander

Ben je nieuwsgierig naar de smaak van koolrabi en zoek je een lekker recept? Maak dan deze koolrabisalade met appel en koriander. Koolrabi kan zowel gekookt als rauw gegeten worden. De smaak is niet zozeer koolachtig, maar vooral fris, zoetig… Lees verder →

Vegetarische koolrolletjes

Groene kool is niet alleen een hele mooie kool, het leent zich ook voor mooie gerechten. Groene kool is typisch zo’n product dat blijft liggen omdat je niet precies weet wat je ermee kunt maken. Hieronder een smakelijke tip. Nodig… Lees verder →

Vegetarische rode uientaart

Met deze vegetarische rode uientaart maak je zeker vrienden. Het is een hartige taart met ui die niet moeilijk is om te maken en ook nog eens super lekker smaakt. Omdat er maar één ei in zit heeft deze uientaart… Lees verder →

Spitskool met falafelballetjes en pindasaus

Dit recept met spitskool is een all times favorite van mij. Er zijn dagen dat ik geen zin heb in pasta, rijst, couscous of andere granen. Dan maak ik graag iets met veel groente en veel pindasaus. Spitskool is wat… Lees verder →

Enquête Ondernemers & Timemanagement

Binnenkort geef ik een workshop over timemanagement voor een groep ondernemers. Nu ben ik heel benieuwd hoe ondernemers structuur aanbrengen in hun werkzaamheden en hoe zij tijd ervaren. De resultaten ga ik gebruiken in de workshop. De enquête bestaat uit 24 vragen en neemt (waarschijnlijk) niet meer dan 15 minuten in beslag. Bij deze wil ik je alvast bedanken voor het invullen van deze enquête.

Ga naar de enquête >>

Binnenkort geef ik een workshop over timemanagement voor een groep ondernemers. Nu ben ik heel benieuwd hoe ondernemers structuur aanbrengen in hun werkzaamheden en hoe zij tijd ervaren. De resultaten ga ik gebruiken in de workshop. De enquête bestaat uit 24 vragen en… Lees verder →

Vegetarische groentestoofpot met bruine linzen

Op een koude winterdag is deze vegetarische groentestoofpot met bruine linzen een heerlijk verwarmende maaltijd. Dit éénpansgerecht maak je zo klaar, maar het is misschien wel lekkerder om het een dag dag later te eten. Dat komt niet alleen de smaak ten… Lees verder →

Zelfgemaakte sandwich met avocado

Soms kan ik echt verlangen naar een zelfgemaakte sandwich met avocado. Het lijkt misschien veel werk en moeilijk, maar dat valt reuze mee. Het brood wordt namelijk niet gemaakt met gist, maar met bakingsoda. Hierdoor is er geen rijstijd. Nadeel is dat… Lees verder →

Vegetarische preistamp

In mijn winterse comfortfood top10 staat ook deze vegetarische preistamp. Snijd de aardappelen in stukken om ze te koken. Laat de schil vooral zitten. Het zit niet alleen vol met voedingstoffen, maar geeft de stamppot ook een lekkere bite. Let op:… Lees verder →

Havermoutsmoothie met mango

Deze havermoutsmoothie met mango is fris en vullend tegelijk. De havermout en banaan in de smoothie geven een voldaan gevoel en het geeft genoeg energie om in ieder geval enkele uren door te komen. Het is heel smaakvol om smoothies te verdunnen met… Lees verder →

Havermoutsmoothie met framboos

Deze havermoutsmoothie met framboos is niet alleen heel erg lekker, maar geeft ook een goede start van de dag. Het is een vullend ontbijt en geeft tot uren daarna energie. Zelf drink ik een havermoutsmoothie als ik weet dat ik een… Lees verder →

Geroosterde paprika

In Mediterrane landen zijn paprika’s in overvloed en is het heel normaal om zelf geroosterde paprika’s te maken. Hier in Nederland is het niet zo gewoon, maar waarom niet eigenlijk? Misschien lijkt het gevaarlijk omdat de paprika’s in het vuur geroosterd worden,… Lees verder →

Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep is het gerecht bij uitstek voor deze koude winterse dagen (alleen in Noord Nederland, haha). Terwijl de kinderen voor de deur op de schaats staan, staat bij mij de erwtensoep op het fornuis te pruttelen. Deze vegetarische erwtensoep… Lees verder →

Vegetarische terrine van rode bietjes

Heel lang ben ik al op zoek naar een goed recept voor een vegetarische terrine. Het blijkt een grote uitdaging om een vegetarische terrine te maken die er niet alleen mooi uitziet, maar waar ook mooie plakjes van te snijden… Lees verder →

Lauwwarme couscous salade met witlof en halloumi

Wat is er nou lekkerder dan een lauwwarme couscous salade? De geraspte wortel en witlof zorgen voor een frisse knapperige bite. De gebakken halloumi en zongedroogde tomaten zorgen voor de zoute verrassing. Vervang voor een vegan variant de halloumi door… Lees verder →

Couscous salade met tuinkruiden

Zolang het najaar qua temperatuur zacht is zijn er diverse tuin- en onkruiden te plukken. Van de Oost-Indische kers eet ik zowel de bloemen als de bladen, van zevenblad eet ik ook de bladen, van Marokkaanse munt en citroenverveine ook… Lees verder →

Italiaanse bol met halloumi en Oost-Indische kers

De tuin staat vol met lekkere eetbare tuin- en onkruiden. Zelf ben ik dol op Oost-Indische kers. En ik heb recent ontdekt dat niet alleen de bloemen, maar ook het blad eetbaar is. Het smaakt fris en pittig tegelijk. Heerlijk!… Lees verder →

Pruimenchutney met rozemarijn en witte wijnazijn

Als je de smaak voor het chutney maken te pakken heb kan je allerlei varianten maken, zoals een pruimenchutney met rozemarijn en witte wijnazijn. Een grote zak Reine Victoria pruimen die ik van een vriendin kreeg en de verse abrikozen die ik… Lees verder →

Pruimenchutney met balsamico

Sinds deze zomer weet ik wat die kleine rode en gele bessen in het parkje achter mijn huis zijn. Het zijn pruimen! Van de laatste lichting van deze pruimen heb ik een smaakvolle pruimenchutney met balsamico gemaakt. Heel erg lekker… Lees verder →

Groentestoofpotje met aardappel, wortel, champs, ui en paprika

Het is najaar is echt een tijd voor een lekker verwarmend en vegetarisch stoofpotje. Ik ben er dol op, boordevol groente en wortels van het seizoen. Tip: gebruik een klein beetje azijn of citroensap om te smaak omhoog te krijgen. Maar let… Lees verder →

« Oudere berichten

© 2017 Greendreamster

Als je het kan dromen, kun je het doenOmhoog ↑