Zolang het najaar qua temperatuur zacht is zijn er diverse tuin- en onkruiden te plukken. Van de Oost-Indische kers eet ik zowel de bloemen als de bladen, van zevenblad eet ik ook de bladen, van Marokkaanse munt en citroenverveine ook het blad. De blaadjes van citroenverveine zijn wat stevig en ruw. Knip ze daarom zo fijn mogelijk.

Nodig:

100 gr volkoren couscous
1 kleine ui
1 stronk witlof
1 handje pecannoten
5 zongedroogde tomaten
tuinkruiden (rucola, zevenblad, Oost-Indische kers, Marokkaanse munt, citroenverveine)

Voor de dressing:

1 el olijfolie
1 tl sesamolie
2 tl appelazijn
2 tl gembersiroop

Bereiding:

Bereidingstijd: 25 minuten
Doe de couscous in een diepe schaal en giet er kokend water bij totdat het water er maximaal ½ centimeter boven staat. Roer het kort en laat het staan totdat al het water door de couscous opgenomen is. Schep de couscous met een vork voorzichtig los en laat het verder afkoelen. Snipper de ui. Snijd de witlof in dunne repen. Pluk de tuinkruiden en was ze goed. Snijd de tuinkruiden in dunne repen. Neem de citroenverveine apart en knip het zo fijn mogelijk. Meng alles door de afgekoelde couscous. Maak een dressing van olijfolie, sesamolie, azijn en gembersiroop. Sprenkel de dressing vlak voor serveren over de salade.