Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wildpluk wandeling in het Stadspark 21 mei-2018

21 mei @ 11:00 am - 1:00 pm

€15

Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het Stadspark te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar kruiden, bloesem en andere eetbare wilde planten van dit seizoen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Af en toe zullen we van de paden gaan, dus draag stevige schoenen. In principe gaat de wandeling altijd door, tenzij het stormt en/of heel hard regent.

Steeds meer mensen raken bekend met wildplukken. Het oogsten van eetbare wilde planten lijkt een nieuw fenomeen, maar niets is minder waar. In veel landen en culturen is het heel gewoon om paddenstoelen te zoeken in het bos of vijgen te plukken en wilde marjolein te vinden langs de kant van de weg. In Nederland zijn ook volop kruiden en bessen in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan ga je volgens mij bewuster om met de natuur, eten, geld en de mensen om je heen.

Praktische zaken

Locatie: Verzamelen bij parkeerplaats voor het Stadsparkpaviljoen, Groningen
Dag en tijdstip: maandag 21 mei-2018 om 11:00 tot 13:00 uur (2de Pinksterdag)
Groepsgrootte: 1-10 personen
Aanmelden via: info@greendreamster.nl

Kosten

De kosten zijn € 15,- per persoon. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis mee, mits onder begeleiding van een ouder. Betalen met PIN is mogelijk.

Wildpluk wandeling als uitje?

Lijkt het je leuk om eens een wildpluk wandeling te doen als (onderdeel van een) team-, familie-, vrienden- of bedrijfsuitje? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Locatie: Noord Nederland

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
11:00 am - 1:00 pm
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Stadsparkpaviljoen
Paviljoenlaan 3
Groningen, 9727 KE
+ Google Maps