Nu er weer volop Nederlandse tomaten verkrijgbaar zijn is het lekker en betaalbaar om er allerlei (bij)gerechten van te maken. Eén van mijn favorieten is de gevulde tomaat met verse bieslook. Gemakkelijk klaar te maken, ziet er altijd mooi uit en is natuurlijk ook erg lekker. Gebruik eventueel cherrytomaten in plaats van trostomaten.

Nodig voor 4 gevulde tomaten:

4 middelkleine trostomaten
4 el (kruiden)roomkaas
10 sprieten verse bieslook

Bereiding:

Bereidingstijd: 5 minuten
Snijd met een scherp met het ‘deksel’ van de tomaat. Schep met een theelepel het zachte vruchtvlees eruit. Niet teveel! Gebruik zoveel mogelijk tomaat en gooi zo weinig mogelijk weg. Knip twee sprieten verse bieslook in kleine stukjes en meng door de kruidenroomkaas. Vul de tomaat de roomkaas. Knip de overige twee sprieten bieslook boven de gevulde tomaat. Serveren als bijgerecht of borrelhapje.