Groene kool hoeft niet per se warm gegeten te worden. Maak er bijvoorbeeld een groene koolsalade met appel en rozijnen van. Gebruik voor de salade alleen het binnenste lichtgroene blad. Dat is veel zachter dan de grote donkergroene bladen. Die stevige en grote bladen zijn weer heel goed voor koolrolletjes. Bekijk het recept voor vegetarische koolrolletje hier.

Nodig:

200 gr groene kool*
2 appels*
1 sjalot*
1 handje rozijnen*
1 el olijfolie*
1 el appelazijn*
2 tl zoetzure chilisaus*

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 minuten
Snijd de lichtgroene bladen van de groene kool in dunne repen. Blancheer de kool enkele minuten in kokend water en laat het goed uitlekken. Eventueel droog deppen met een droge theedoek of keukenpapier. Verdeel de koolreepjes over een plat oppervlak, zodat het sneller afkoelt en niet verder doorgaart. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Snipper de sjalot en meng alles door elkaar. Voeg een handje rozijnen toe. Maak een dressing van olijfolie, appelazijn en zoetzure chilisaus. Meng de salade goed. Serveren met een mooie garnering zoals Oost-Indische kers.