Zomers, gezond en gemakkelijk! Maak in een paar minuten tijd een koude bietensalade met koriander. Lekker als gezonde lunch, op een (stok)broodje of als bijgerecht. Tip: kook de bieten een paar uur van te voren of gebruik voorgekookte rode bietjes.

Nodig:
2 gekookte rode bieten
2 trostomaten
1 kleine ui
4 takjes verse koriander
1 el olijfolie
1 el appeldiksap of honing
2 tl citroensap
½ tl komijn(poeder)
evt. cayennepeper

Verder nodig:
1 vijzel

Bereidingstijd: 10 minuten
Bereiding: Snijd de gekookte bieten in blokjes van een halve centimeter. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snipper de ui. Meng de ingrediënten door elkaar. Maak een dressing van olijfolie, appeldiksap, citroensap en komijnpoeder. Heb je geen komijnpoeder, maar wel komijnzaadjes in huis, maal het dan in een vijzel tot poeder. Voeg eventueel een snufje cayennepeper toe. Meng de dressing door de salade. Knip als laatste de verse koriander boven de salade. Geniet ervan!