Linzensoep is voor mij de koning onder de soepen. Op vele verschillende manieren te bereiden en op alle momenten te eten. Linzen-aardappelsoep is zo lekker omdat de aardappel de soep zacht en romig maakt.

Nodig:
3 aardappelen
150 gr rode linzen
1 bouillonblokje
1 el olijfolie
1 rode ui
¼ tl komijn
1 cm verse gember
2 tl citroensap
¼ tl rode pepervlokken

Bereiding: Snijd de ui in halve ringen en bak ze in een scheutje olijfolie glazig. Snijd de verse gember fijn en voeg het samen met de komijn toe. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van een centimeter. Voeg de aardappelblokjes, gewassen rode linzen, het bouillonblokje en een ruime hoeveelheid water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een half uur zachtjes pruttelen. Controleer of de aardappelblokjes en de linzen zacht zijn. Stamp de aardappelblokjes in de soep en laat de soep nog even staan.

Sprenkel vlak voor het serveren een paar druppels citroensap over de soep. Voeg naar smaak rode pepervlokken toe. Serveren met vers gebakken brood.