Deze noodle salade met mango, bosui en gebakken tofu is werkelijk verrukkelijk! Neem een zoete sappige mango met het scherpe van een bosuitje, het zoute van gebakken tofu en het pittige van een dressing met sambal. Niets meer aan toevoegen. Tip: hoe zoeter de mango, hoe meer azijn je kunt gebruiken. Dit haalt de smaak van de mango naar boven.

Nodig:

50 gr noodles
75 gr tofu
1 el zoute sojasaus
½ mango (rijp)
2 stengels bosui
1 middelgrote wortel (geraspt)
5 zongedroogde tomaten
5 walnoten
8 blaadjes verse munt

Voor de dressing:
1 el olijfolie
2 tl sesamolie
1 tl sambal
2 tl zoetzure chilisaus
2 tl appelazijn

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 minuten
Maak de noodles klaar door ze kort te koken in water. Voeg voor de smaak eventueel wat zout of bouillon toe. Giet de noodles af en laat ze afkoelen. Snij de mango in kleine blokjes, rasp de wortel met een grove rasp en snijd de bosui in dunne ringen. Knip de zongedroogde tomaten en verse munt in repen. Kraak de walnoten en maak ze eventueel wat kleiner. Voeg alle ingrediënten behalve de tofu bij elkaar in een saladeschaal.  Snijd de tofu in kleine blokjes en bak je in olijfolie goudbruin. Zet het vuur hoog en voeg de zoute sojasaus toe. Schep de tofublokjes ongeveer 30 seconden om totdat de sojasaus plakkerig is. Zet het vuur uit en laat ze afkoelen. Maak een dressing van olijfolie, sesamolie, appelazijn, zoetzure chilisaus en sambal. Giet de dressing over de salade en meng het goed. Verdeel voor het opdienen de gebakken tofu over de salade.