Een Greendreamster

Mijn naam is Sanne Scheltena en ik ben initiatiefneemster van Greendreamster. Ik ben een rasechte greendreamster. Een greendreamster heeft een droom, een wens of een idee dat komt vanuit het hart. Een droom is een krachtig middel om jezelf en je omgeving in beweging te brengen.

Mijn motto is: als je het kan dromen kun je het doen. Via Greendreamster deel ik mijn kookinspiratie voor eenvoudige vegetarische en vegan gerechten en mijn kennis van eetbare wilde planten door middel van wildpluk wandelingen.

Passie voor koken

Het begint allemaal bij mijn passie voor (bijna) alles dat eetbaar is. De kwaliteit en de ervaring van lekker eten staan daarbij voorop. Het liefst kook ik met verse biologische, regionale of wild geplukte ingrediënten.

Het delen van recepten heeft voor mij een speciale betekenis. Een recept zie ik als een handleiding waarin ik uitleg hoe ik dat gerecht maak. Mijn advies is om ermee aan de slag te gaan. Onderzoek of dit voor jou werkt en ga vervolgens bezig met verfijnen en personaliseren.

Naast het delen van recepten sta ik zelf regelmatig in de keuken om al het (wild geplukte) fruit van het seizoen te verwerken. Met mijn homemade jams, chutneys en siropen sta ik enkele keren per jaar op een streekmarkt. Als echte marktkoopvrouw heb ik zelfs een PIN apparaat.

Bekijk alle recepten >>

Wildplukster

Steeds meer mensen raken bekend met wildplukken. Het oogsten van eetbare wilde planten lijkt een nieuw fenomeen, maar niets is minder waar. In veel landen en culturen is het heel gewoon om paddenstoelen te zoeken in het bos of vijgen te plukken en wilde marjolein te vinden langs de kant van de weg. In Nederland zijn ook volop kruiden en bessen in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan.

Voor mij is het onderdeel van mijn levensstijl. Als kind ging ik vaak met mij oma kruiden en bessen zoeken en mijn moeder maakte al vlierbloesemsiroop en jam van wild geplukt fruit. Nog steeds kan ik als een kind zo blij de berm induiken als ik vermoed iets eetbaar gevonden te hebben.

Om mijn liefde voor en kennis van eetbare wilde planten te delen organiseer ik regelmatig een wildpluk wandeling. Heb je zin om een keer mee te gaan? Bekijk de agenda voor actuele data. Daarnaast organiseer ik wildpluk wandelingen voor bedrijfsuitjes, familie- of vriendenuitjes en in het kader van natuureducatie voor scholieren.

Lees meer over wildplukken >>

Verder

Naast het werk voor Greendreamster werk ik als NatuurTalentcoach en bedrijfsantropoloog.

Lees meer over mijn werk als coach >>