Sanne Scheltena

Sanne

Een Greendreamster

Mijn naam is Sanne Scheltena en ik ben initiatiefneemster van Greendreamster. Ik ben een rasechte greendreamster. Het is mijn droom om mensen te helpen een gezonde en vitale levensstijl te ontwikkelen. Dat doe ik door mijn kookinspiratie te delen, met mensen te gaan wandelen, mijn kennis over eetbare wilde planten te delen, jam & chutney met een boodschap te maken (en te verkopen) en coaching van mensen met stressklachten of de wens om dichter bij hun wensen en verlangens te komen.

Passie voor koken

Het begint allemaal bij mijn passie voor (bijna) alles dat eetbaar is. Voor mij staan de kwaliteit en de ervaring van lekker eten voorop. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn eten op een duurzame, liefst biologische wijze is geproduceerd. De ingrediënten die in op mijn blog en in mijn keuken gebruik zijn zo veel mogelijk van het seizoen en vrijwel allemaal biologisch of wild geplukt. Mijn recepten zijn altijd vegetarisch en regelmatig ook vegan. Verder kook ik graag met wat ik in huis heb of wat er op dat moment (in het wild) verkrijgbaar is. Op verzoek of in opdracht

Wildplukken

Steeds meer mensen raken bekend met wildplukken. Het oogsten van eetbare wilde planten lijkt een nieuw fenomeen, maar niets is minder waar. In veel landen en culturen is het heel gewoon om paddenstoelen te zoeken in het bos of vijgen te plukken en wilde marjolein te vinden langs de kant van de weg. In Nederland zijn ook volop kruiden en bessen in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan. Voor mij is het onderdeel van mijn levensstijl. Als kind ging ik vaak met mij oma kruiden en bessen zoeken en mijn moeder maakte al vlierbloesemsiroop en jam van wild geplukt fruit. Nog steeds kan ik als een kind zo blij de berm induiken als ik vermoed iets eetbaar gevonden te hebben.

Sinds mijn identiteit als wildplukker wat meer bekendheid geniet krijg ik regelmatig het verzoek om een wildplukwandeling te verzorgen. Nou komt het goed uit dat ik wandelen erg fijn vind. Daarnaast vind ik het leuk om wandelen, coachen en wildplukken te combineren tot een lunchtijdwandeling voor mensen die op kantoor werken. Om te leren omgaan met stress op het werk. Om te werken aan ontspanning, creativiteit en samenwerking. Of om te leren over eetbare wilde planten.

Coaching

Ken je dat moment in je leven? Het is een moment dat voelt als een keerpunt. Er is geen weg terug en soms is de weg vooruit geblokkeerd of niet zichtbaar. Voor mij kwam dat moment in de zomer van 2015. Ik zat midden in een conflict, wat mijn leven behoorlijk overhoop gooide en mij dwong dichter tot mezelf te komen. Het was een spannende periode waarin ik afscheid heb moeten nemen. Een verlies dat me zwaar viel, maar waarvan ik ergens ook voelde dat het me uiteindelijk iets moois zou brengen.

Het heeft me de kracht gegeven om mezelf opnieuw uit te vinden en nieuwe keuzes te maken die passen bij mij en mijn talenten. En zo wijst alles in de richting coaching. Mijn kracht ligt in: even slim meedenken, onconventioneel en out of the box denken, informele gesprekken, complexe theorie op eenvoudige wijze uitleggen, participerend observeren en sensitief waarnemen. Daarnaast zal ik alles in mijn portefeuille, van stresscounseling en talent gerichte coaching tot mijn inzichten uit antropologie, sportcoaching en ondernemerschap, wanneer nodig bij de coaching inzetten.