Less is more! Maak een simpele zomerse pasta met courgette en zeekraal. Simpel, smaakvol, vega(n) en erg lekker.

Nodig voor 2 personen:

200 gr volkoren- of speltpasta
1 courgette
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
100 gr kastanje champignons
5 cherrytomaten
1 el olijfolie
¼ tl zwarte steakpeper
een paar takjes zeekraal

Bereiding:

Bereidingstijd: 15 minuten
Kook de pasta in ongeveer 8 minuten gaar. Verhit de olie in een pan. Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn en fruit het op laag vuur glazig. Snijd het ‘kontje’ van de courgette en snijd met de kaasschaaf dunne plakjes. Voeg de plakjes toe aan het knoflook-uienmengsel. Breng op smaak met grof gemalen steakpeper. Snijd de kastanje champignons in kleine plakjes of stukjes. Voeg het toe aan het courgettemengsel zodra het begint te garen. Laat enkele minuten garen. Voeg de pasta toe en schep het geheel voorzichtig om. Verdeel de pasta over twee platte borden. Halveer de tomaatjes eventueel en verdeel ze over de pasta. Maak de zeekraal eventueel fijn en strooi het over de pasta. Extra kaas is niet nodig omdat de zeekraal al zoutig is, maar mag natuurlijk wel.