Deze risotto met champs en zelfgemaakte pesto van paardebloemblad is een beetje Italiaans en een beetje Nederlands tegelijk. Gebruik voor risotto het liefst een Italiaanse rijstsoort met een stevige ronde korrel. Gebruik voor de zelfgemaakte pesto het liefst een bittere bladsla zoals paardebloemblad, zevenblad of rucola.

Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte pesto van paardebloemblad

Nodig voor 2 personen:

200 gr risottorijst*
1 middelgrote ui*
4 stengels bosui*
150 gr kastanje champignons*
750 ml bouillon*
1 el olijfolie*
½ tl grof gemalen zwarte peper*
2 el witte wijn of witte port
3 el zelfgemaakte pesto van paardebloemblad **

*biologisch geteeld product
** zelfgemaakt product met wild geplukte ingrediënten

Bereiding

Bereidingstijd: 35 minuten
Los een bouillonblokje op in een 750 ml kokend water. Snijd de ui in halve ringen en bak het in olijfolie op laag vuur glazig. Voeg de risottorijst toe en bak deze een paar minuten mee totdat de rijst glazig is. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en roer totdat het opgenomen is. Voeg een scheutje bouillon toe. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen en voeg het samen met de champs toe aan de rijst. Voeg ondertussen telkens een scheut bouillon toe totdat deze opgenomen is. Ga zo door tot de rijst bijna gaar is. Breng op smaak met grof gemalen zwarte peper.

Zet het vuur uit en zorg dat er nog ruim bouillon bij de rijst zit. Meng de zelfgemaakte pesto van paardebloemblad door de rijst en laat deze ongeveer 5 minuten met het deksel erop staan. Serveer de risotto eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

Risotto met champs