Risotto staat in mijn top 10 van comfortfood. Ik maak ‘m steeds een beetje anders door de groente die ik in huis heb. Dus deze risotto is met courgette, maar risotto met champignons, sperziebonen, rucola en aubergine is ook lekker. Risotto is niet moeilijk om te maken, maar mijn advies is wel om dit gerecht met aandacht te maken. Loop er niet bij weg, zet het vuur niet te hoog en niet teveel roeren.

Tip: maak wat extra risotto om de volgende dag op te bakken of om risottokoekjes van te maken.

Nodig:
1 blokje groentebouillon
200 gr risottorijst
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
scheutje witte wijn
1 courgette
2 el olijfolie
1 el roomboter
¼ tl grof gemalen steakpeper
¼ tl grof gemalen zout
100 gr Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 40 minuten
Bereiding: Los een bouillonblokje op in een liter kokend water. Snipper ui en snijd de knoflook in grove stukjes. Bak het in olijfolie op laag vuur glazig. Voeg de rijst toe en bak het een paar minuten mee totdat de rijst glazig is geworden. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en roer totdat het opgenomen is. Strooi de grof gemalen peper over de rijst. Voeg vervolgens telkens een scheut bouillon toe totdat deze opgenomen is. Ga zo door tot de rijst bijna gaar is. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in plakjes. Meng de courgetteplakjes voorzichtig door de rijst.  Zet het vuur uit en zorg dat er nog ruim bouillon bij de rijst zit. Roer nog een eetlepel boter door de rijst en laat het ongeveer 5 minuten met het deksel erop staan. Serveer de risotto met wat korrels grof gemalen zout en grof geraspte Parmezaanse kaas.