Heb je nog een kliekje risotto over van de vorige dag? Maak er dan krokante risottokoekjes met sperziebonen en zeekraal van. Gebruik het liefst volledig (af)gekoelde risotto, dat is makkelijker voor het maken van de koekjes. Breng de restjes op smaak, anders kan het zijn dat de koekjes wat flauw smaken. Bekijk hier het recept voor risotto met sperziebonen en zeekraal.

Nodig:

risotto van de vorige dag
paneermeel
zout en peper
1 el speltbloem of tarwebloem
1 biologisch ei
2 el olijfolie of kokosolie

Risottokoekjes

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 minuten
Breng de risotto van de vorige dag op smaak met zout en peper. Meng de bloem er doorheen. Maak balletjes van de risottorijst en druk ze plat. Doe het ei in een schaaltje en klop deze los. Haal de koekjes door het ei, dan door het paneermeel. Laat ze even staan en bak ze aan beide zijden in olijfolie goudbruin.