Deze romige preisoep is lekker om als lunch, voorgerecht of gemakkelijke maaltijd te eten. De soep is romig en toch 100% vegan. Het geheim van romig en vegan is in dit geval niet sojaroom, maar gewoon aardappel. Heel lekker. Sprenkel voor het opdienen enkele druppels citroensap over de soep. Dit komt de smaak ten goede.

Nodig voor 2 personen:

2 stengels prei
2 kruimige aardappelen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
enkele druppels citroensap
1 el olijfolie
zout en peper

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten
Snijd de prei in ringen, was het zand eruit en laat het uitlekken. Snipper de ui en snijd de knoflook in grove stukken. Bak de prei, ui en knoflook in olijfolie in een hoge pan totdat ze glazig zijn. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van ongeveer één centimeter en voeg ze toe. Los een bouillonblokje op in kokend water en voeg het toe aan het prei-ui-aardappelmengsel. Pureer de soep na ongeveer 20 minuten koken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Sprenkel voor het opdienen enkele druppels citroensap over de soep.