Springrolls met feta en rucolavulling is een smaakvolle Mediterrane variant op dit Aziatische gerecht. Leuk om te serveren als bijgerecht op een feestje of om mee te nemen naar een zomerse picknick.

Nodig voor 10 springrolls met feta:

150 ml zonnebloemolie
10 bladen loempia- of filodeeg
200 gr geiten- of schapenfeta
1 ui of een paar stengels bosui
75 gr rucola
2 takjes verse munt
2 takjes verse peterselie
½ tl rode pepervlokken

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten
Verkruimel de feta, snipper de ui en knip de rucola, munt en peterselie fijn. Meng alles samen met de rode pepervlokken door elkaar.

Verhit de olie in een diepe pan. Let op dat het niet te heet wordt en de olie gaat walmen, Leg het loempiadeeg in ruitvorm voor je neer. Schep de vulling in het midden. Vouw de zijkanten dicht en rol het pakketje op. Maak het bovenste hoekje nat en plak de springrolls, net als een envelop, dicht.  Leg het pakketje met de dichtgevouwen kant naar beneden in de olie. Bak de springrollsin enkele minuten aan beide kanten bruin. Serveren als borrelhapje of bijgerecht.