In het kader van de eetbare stad, in combinatie met mijn interesse in alles wat eetbaar is, zie ik overal om me heen eetbare planten. In het parkje achter mijn huis heb ik citroenmelisse in overvloed gevonden. De blaadjes van de citroenmelisse zijn zacht en harig en het kruid geeft een heerlijke frisse citroengeur af als het aangeraakt wordt. Gebruik citroenmelisse (in juni, juli, aug) altijd vers, omdat tijdens het droogproces de geur nauwelijks behouden blijft. Citroenmelisse is een geneeskrachtig kruid en schijnt te helpen bij klachten zoals stress en spanning. Het is vooral ook erg lekker in salades, omelet, thee, citroenwater, cocktails en smoothies.

Nodig:
5 blaadjes verse citroenmelisse
3 blaadjes verse munt
evt. 1 tl honing

Verder nodig:
1 theeglas

Bereiding: Kook het water. Doe de blaadjes citroenmelisse en munt in een theeglas. Giet het kokende water erover. Laat enkele minuten staan. Voeg eventueel een theelepel honing toe. En geniet.

citroenmelisse