Deze vegetarische  ovenschotel met groente is geïnspireerd op de gloeiend hete ovenschotels die ik in Turkije gegeten heb. Het is een ovenschotel die rijkelijk gevuld is met verse groente. Door de bouillon komen de smaken heel mooi vrij.

Nodig:
3 aardappelen
4 tomaten
1 courgette
100 gr champignons
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 stengel prei
½ rode peper
1 bouillonblokje
2 el olijfolie
100 gr geraspte kaas
zout en peper

Bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten oventijd)
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakjes of blokjes en kook ze kort. Snijd de ui in grove stukken en bak het met een flinke scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem. Snijd de prei in ringen, was het zand eruit en laat het uitlekken. Snijd de knoflook in grove stukken en snijd de peper fijn. Voeg het toe aan de gebakken ui en bak het enkele minuten mee. Los een bouillonblokje op in kokend water. Snijd de tomaten en courgette in stukken en halveer de champignons. Meng alle groente met de gekookte aardappelen door het prei-ui mengsel en verdeel het in middelgrote ovenschaal. Schenk zoveel bouillon in de ovenschaal dat alle groente net onder water staat. Bedek de groenteschotel met geraspte kaas en laat de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven.