Met deze vegetarische rode uientaart maak je zeker vrienden. Het is een hartige taart met ui die niet moeilijk is om te maken en ook nog eens super lekker smaakt. Omdat er maar één ei in zit heeft deze uientaart niet die typische ei-smaak die een quiche soms kan hebben. Gebruik liever een platte dan een diepe ovenschaal, zodat de verhoudingen deeg, uienvulling en kaas precies goed zijn. Veel oppervlakte, niet te dik.

De foto is erg homecookquality, genomen op een avond, zonder goede verlichting, met mijn oude telefoon. Laat dit de pret niet bederven, de uientaart is echt heerlijk!

Nodig voor een kleine taart:

400 gr rode uien*
1 ei*
100 ml crème fraîche*
100 gr geraspte kaas*
2 el olijfolie*
½ tl komijn gemalen*
¼ tl zwarte peper*
100 ml bouillon*
2 el balsamico azijn*
200 gr tarwebloem*
90 ml lauwwarm water
½ tl baking soda
¼ zeezout

*biologisch geteeld product

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak het deeg eerst. Meng het meel, zout en baking soda. Voeg een eetlepel olijfolie en het water en kneed het tot een soepel deeg. Bedek de bodem van een kleine ovenschaal. Snijd de uien in halve ringen en bak ze in olijfolie glazig. Voeg de bouillon, balsamico en de kruiden toe en laat het geheel op laag vuur doorkoken totdat het vocht zo goed als verdampt is. Meng het ei met de crème fraîche en voeg het toe aan het uienmengsel. Giet het ei-uienmengsel in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover en bak de uientaart in ongeveer 40 minuten gaar.