Als zelfstandig ondernemer loop je soms tegen vraagstukken aan waar je zelf niet één, twee, drie een oplossing voor hebt. Het kan zijn dat je behoefte hebt om met iemand te sparren om helder te krijgen wat je eigenlijk al wist. Of je wilt met je team een bijzondere coachingsdag beleven.

Coaching is maatwerk

Coaching voor ondernemers en teams is maatwerk omdat het afhankelijk is van wie je bent en waar je staat met je bedrijf. Om een idee te geven van wat er mogelijk is staan hieronder een aantal voorbeelden.

Voor ondernemers

Ondernemersgesprek
Als zelfstandig ondernemer hebt je soms behoefte om met iemand 'van buitenaf' te sparren. Het vertellen van je verhaal en het delen van je overwegingen kan in korte tijd de duidelijkheid brengen die je nodig hebt.

Medewerkerscoaching
Een coachingstraject kan voor een medewerker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, burn-out preventie of werkgeluk waardevol zijn. Bekijk de mogelijkheden op de pagina voor individuele coaching.

Bedrijfscultuur onderzoek
Een bedrijf of organisatie is te vergelijken met een samenleving met een eigen cultuur, rituelen en verhalen. Inzicht in de bedrijfscultuur kan o.a. inzicht geven in interne processen en waardevolle informatie geven voor besluitvorming of veranderprocessen.

Teamcoaching

TeamNatuurwandeling
Een wandeling waarin het met elkaar beleven van de natuur centraal staat. Met toevoegingen uit de talentgerichte- en natuurcoaching is dit een wandeling met leuke en verrassende inzichten.

TeamCultuur workshop
Een workshop waarin de wijsheid van de minderheid centraal staat. Hoe kan je de aanwezige potentie (kennis, ervaringen, talenten) van de mensen in een team ten volste benutten?

Workshop naar Wens
Een workshop of teamdag op maat gemaakt met diverse elementen uit de bovenstaande workshops of andere teambuilding tools.

Eetbare wilde planten wandeling
Een ontspannen (wildpluk) wandeling waardoor je de lokale natuur om je heen met andere ogen gaat bekijken.

De duur van de workshops varieert van 2,5 uur tot een dag.

Locatie

Coaching in een kantoorruimte
De vier muren van een kantoorruimte bieden rust en veiligheid om een openhartig (coach)gesprek te kunnen hebben. Een voor jou onbekende plek maakt je los van je dagelijkse patronen. Dat kan het openstellen voor nieuwe inzichten ten goede komen.

Coaching in de natuur
Het inzetten van natuur tijdens coaching is waardevol. Een wandeling in de natuur geeft positieve energie en beweging zorgt dat de rechter hersenhelft gestimuleerd wordt, zodat je uit je hoofd gaat en in je gevoel gaat zitten. De natuur is niet alleen een goede locatie, het kan ook als tool ingezet worden.

Coaching op locatie
In sommige situaties in het wenselijk om de coaching (deels) plaats te laten vinden op een locatie waar jij bekend bent, zoals thuis of op je werk. Het kan waardevol zijn om een extra paar ogen (die van de coach) mee te laten kijken naar jouw situatie.

De beste tijd om als mens of organisatie te veranderen is in tijden van verwarring

uit De Corporate Tribe (Daniëlle Braun & Jitske Kramer)