Zodra de eerste groene onkruiden boven de grond komen is het eigenlijk niet meer nodig om sla in de winkel te kopen. Ga naar buiten en pluk een heerlijke wildpluk salade bij elkaar.

Nodig:

Look zonder look
Zevenblad
Bieslook
Speenkruid
Citroenmelisse
Gele dovenetel
Brandnetel

Wilde salade

Bereiding:

Pluk de wildpluk salade vlak voordat je van plan bent het te gaan eten. Houd je vooral niet aan de bovenstaande samenstelling, maar pluk wat er op dit moment bij jou in de buurt groeit. Wees vrij om te variëren, dat doet de natuur ook. Was de geplukte blaadjes goed en dep ze droog met een theedoek. Snijd ze eventueel in fijne repen. Voeg (zongedroogde) tomaten, feta, olijven, noten of zaden toe. Maak een dressing van olijfolie, azijn, mosterd en gembersiroop. Serveer de salade in een mooi schaal en geniet van de verschillende smaken.

Maak voor de variatie een couscoussalade met wilde kruiden. Ook lekker.

Let op: neem geen onnodige risico’s en pluk alleen kruiden die je kent.