Steeds meer mensen raken bekend met wildplukken. Het oogsten van eetbare wilde planten lijkt een nieuw fenomeen, maar niets is minder waar. In veel landen en culturen is het heel gewoon om paddenstoelen te zoeken in het bos of vijgen te plukken en wilde marjolein te vinden langs de kant van de weg. In Nederland zijn ook volop kruiden en bessen in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan ga je volgens mij bewuster om met de natuur, eten, geld en de mensen om je heen. 

Wildplukster

Voor mij is het onderdeel van mijn levensstijl. Als kind ging ik vaak met mij oma kruiden en bessen zoeken en mijn moeder maakte al vlierbloesemsiroop en jam van wild geplukt fruit. Nog steeds kan ik als een kind zo blij de berm induiken als ik vermoed iets eetbaar gevonden te hebben. Door het organiseren van wildpluk wandelingen heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt.

Wildpluk wandeling

Ben je benieuwd wat er in deze tijd van het jaar te vinden is? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Tijdens een wildpluk wandeling of -fietstocht gaan we samen op zoek naar noten, fruit, kruiden en andere eetbare wilde planten van het seizoen. 

Er zijn verschillende manieren om een wildpluk wandeling bij te wonen.

  • Ga eens mee met een wildpluk wandeling die ik ongeveer eens in de twee weken organiseer. Bekijk de onderstaande agenda voor actuele data.
  • Wildpluk wandeling in opdracht. Hoe leuk is het om een wildpluk wandeling te organiseren als onderdeel van een teamdag, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. 
  • Lunchtijd wandeling: Ga met je collega’s tijdens lunchpauze een stuk wandelen onder begeleiding van een ervaren wildpluk wandelcoach. Ervaar de omgeving waarin je werkt op een andere manier en maak van je pauze een inspirerend moment.
  • Wildpluk educatie: Jong geleerd, oud ….. Wat gebeurt er als we kinderen de oude kennis van eetbare wilde planten bijbrengen? Een wildpluk wandeling is zeer geschikt als onderdeel van natuur en cultuur educatie. Geschikt voor scholen.

Wat anderen zeggen....

'Ik heb vandaag een hele fijne en leerzame wildpluk wandeling gehad, erg leuk. Dank je wel Sanne :-)'

'Echt de moeite waard en zeer leerzaam. Je zult verbaast zijn wat men allemaal kan eten. En dat verwacht men niet van een stadspark. En natuurlijk wandel je met zeer leuke/lieve natuur bewogen mensen.'

Bekijk alle ervaringen van anderen >>