Wortel-tomaatsalade met zeekraal

Voor een lekkere salade is weinig nodig.  Kijk wat je in huis hebt en meng alles door elkaar. De basis van deze salade zijn de geraspte wortels. De smaken van rauwe wortel en sesamolie passen erg goed bij elkaar. Vandaar een dressing met sesamolie. Let op: meng de sesamolie altijd met een andere milde olie, zoals olijfolie. Anders is de smaak te dominant.

Nodig:

2 tomaten
2 wortels (geraspt)
5 walnoten
1 handje blauwe bessen
2 takjes basilicum
1 stengel bosui
1 klein handje zeekraal

Voor de dressing:
1 el olijfolie
2 tl sesamolie
2 tl appelazijn
2 tl gembersiroop

Bereiding:

Bereidingstijd: 10 minuten
Rasp de wortels met een grove rasp. Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in dunne ringen. Meng alle ingrediënten door elkaar. Als je zeekraal of basilicum te groot is scheur het, zodat je kleine onregelmatige stukken krijgt. Kraak de walnoten en voeg ze toe aan de salade. Maak een dressing door olijfolie, sesamolie, appelazijn en gembersiroop te mengen. Verdeel de dressing daarna over de salade.