Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Eetbare plantjesmarkt bij De Tuinen van Weldadigheid 17 mei-2020

17 mei 2020 @ 11:00 am - 5:00 pm

€1

Op zondag 17 mei-2020 sta ik met mijn homemade jams, chutneys en siropen op de eetbare plantjesmarkt bij de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen.

Mijn assortiment: (onder voorbehoud)

Vruchtenjam € 2,95 – € 3,95 per pot
 • Rode pruimenjam
 • Pruimenjam met kaneel
 • Pruimen-bramenjam
 • Appel-sleedoornjam
 • Pompoenjam met citroen
 • Kweepeergelei
 • Kweepeerjam
Chutney € 3,50 – € 4,50 per pot
 • Pruimenchutney met balsamico
 • Pittige tomatenchutney
 • Appelchutney
Siroop/limonade € 4,95 per fles
 • Vlierbloesemsiroop

Over de plantjesmarkt

Voor de vijfde keer organiseert de Tuinen van Weldadigheid een markt met als thema eetbare planten. Samen met Noordelijk Zaden Netwerk zetten zij zich in het voor het behoud en de verspreiding van regionale en historische soorten, en bescherming van agrarische genetische variatie. Naast het al grote assortiment van de Tuinen van Weldadigheid zijn er verschillende standhouders met bijzondere groenteplanten en – zaden, kruiden, permacultuurplanten, fruitstruiken en bomen en voedselbosplanten.

Vergeten groenten, zeldzame rassen, buitenlandse rariteiten, een zo groot assortiment aan bijzondere eetbare gewassen is er in Noord-Nederland nog nooit geweest!

De markt wordt gehouden in en rond de monumentale boerderij ‘Essererf’. Ook zijn er diverse activiteiten en rondleidingen op de Tuinen en is het terras open met hapjes en drankjes.

Praktische info

Datum: zondag 17 mei-2020
Tijd: 11:00 – 17:00 uur
Locatie: De Tuinen van Weldadigheid. Hospitaallaan 48, 9341 AH Veenhuizen

Toegang: € 1,- (€ 0,50 voor kinderen)

Over de Tuinen van Weldadigheid

De tuinen van Weldadigheid zijn in het najaar van 2007 opgezet door Lambert Sijens en Jolanda Loonstra. Op een bijzonder historische plaats, omzoomd door bos en majestueuze beuken- en eikenlanen, werken ze hard aan hun bijzondere groentetuin. Bijzonder in die zin dat zij allerlei producten telen die je in de winkel niet kunt vinden.

Er is een boomgaard met oude rassen, kleinfruitdoolhof met zo’n 80 veelal historische bessensoorten, haagbeukdoolhof, taxusallee met zes borders van 3 bij 22 meter met vaste planten, groenten en kruiden, kruidentuin, geneeskruidentuin, grote vijver, grote groententuin, eeuwigmoestuin, hysop-laantje met zelfgeënt leifruit, bloemenpluktuin en twee tunnelkassen.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Samen met hen blijven ze de tuinen verder ontwikkelen, zodat een bezoekje zeker de moeite waard is. Bekijk de website van de Tuinen van Weldadigheid.

Gegevens

Datum:
17 mei 2020
Tijd:
11:00 am - 5:00 pm
Kosten:
€1
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

De tuinen van weldadigheid
Hospitaallaan 48
Veenhuizen, 9341AH Nederland
+ Google Maps
Website:
http://detuinenvanweldadigheid.nl/

Organisator

De Tuinen van Weldadigheid