Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Streekmarkt Dierenweide Eelderbaan 24 mei-2020

24 mei @ 12:00 pm - 5:00 pm

Op zondag 24 mei-2020 sta ik met mijn homemade jam en chutney op de streekmarkt tijdens het jaarfeest (12 jarig jubileum) bij de Dierenweide Eelderbaan in Groningen. Kom langs om mijn jams te proeven of om een gezellig praatje te maken.

Mijn assortiment: (onder voorbehoud)

Homemade limonade siroop € 4,95 per fles

De siroop wordt gemaakt met biologische suiker (een combinatie van biologische riet- en bietsuiker). De ingrediënten die de smaak geven zijn geplukt in het wild of in een (biologische) tuin in de buurt van Groningen. Zo komen de seringen en vlierbloesems uit het Oosterpark in Groningen. Verhouding is ongeveer 1 deel siroop op 9 delen water .

 • Vlierbloesemsiroop
 • Seringen-vlierbloesemsiroop
Homemade kruidenazijn € 9,95 per fles

Deze kruidenazijn wordt gemaakt met gepasteuriseerde, natuurtroebele biologische appel(cider)azijn, honing en diverse kruiden. De kruiden staan tenminste vier tot zes weken in de azijn te trekken voordat het gezeefd wordt en in de fles gaat. Te gebruiken puur of in een beetje water, in saladedressings en drankjes (met koude thee of spa rood).

 • Fire cider
  (met rode peper, uien, knoflook, gember, kurkuma, tijm, wortelpeterselie, citroen en bergbloesemhoning)
 • Kruidenazijn
  (met rozemarijn, bloedsinaasappel, aroniabessen , knoflook, kurkuma, zwarte peper en bergbloesemhoning)
Homemade vruchtenjam € 2,95 – € 3,95 per pot

De vruchtenjams worden gemaakt met biologische suiker (een combinatie van biologische riet- en bietsuiker). Ze zijn halfzoet wat betekent dat er op 1000 gram fruit 500 gram suiker gebruikt wordt, oftewel 33% suiker. Deze verhouding zorgt ervoor dat de jams houdbaar zijn tot ruim een jaar na de maakdatum. Het fruit wordt in het wild geplukt of geraapt, komt uit mijn eigen tuin of bij vrienden uit de tuin.

 • Peren-aroniabessenjam
 • Peren-gele koernoeljejam
 • Rode pruimenjam
 • Rabarberjam
 • Sinaasappelmarmelade
Homemade chutney € 3,50 – € 4,50 per pot

Chutney wordt net als jam gemaakt, maar de smaak en ingrediënten zijn anders. Het is een combinatie van zoet, zuur en kruidig. Te gebruiken bij hartige gerechten zoals oude kaas, geitenkaas en vlees, puur op een cracker of  in saladedressings.

 • Pruimenchutney met balsamico
 • Pruimenchutney met ahornsiroop
 • Stoofperenchutney
 • Appelchutney

Over de Dierenweide

De Dierenweide Eelderbaan is het karakteristieke gebouw op de hoek van Vinkhuizen en de Held. Het is een prachtige plek om kennis te maken met mens en dier. Kom vooral langs: er valt altijd van alles te beleven! Bekijk hier de website.

Op de dierenweide Eelderbaan in Vinkhuizen is er een gezellig Jaarfeest op zondag 24 mei van 12:00 tot 17:00 uur. Kom je ook langs? De entree is gratis en er is van alles te doen zoals, het schapen scheren, een streekmarkt met leuke ambachtelijk en duurzame producten van kaarsen en knuffels tot zalfjes en jams, kinderactiviteiten zoals oud Hollandsche spelletjes, bedenk een leuke naam voor onze geiten lammetjes, win leuke prijzen, lekker springen op het springkussen, dieren aaien, ponyritjes en natuurlijk lekker eten & drinken!

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
12:00 pm - 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Dierenweide Eelderbaan
Kornalijnlaan 7
Groningen, 9743 JK Nederland
+ Google Maps