Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Streekmarkt bij de Kruidhof in Buitenpost

12 mei 2018 @ 10:00 am - 5:00 pm

Op zaterdag 12 mei sta ik met mijn homemade jams, chutneys en siropen op de streekmarkt tijdens opendag van De Kruidhof in Buitenpost.

Over de opendag

Deze dag heeft het thema Proeven aan de Natuur. Bezoekers kunnen genieten van gratis rondleidingen langs onder meer kruiden, bij-vriendelijke planten en onze zeventien verschillende thematuinen.

Daarnaast geven de medewerkers van De Kruidhof advies over het aanleggen van kruiden- en moestuinen, beplantingsplannen en kunnen bezoekers terecht met al hun vragen over de tuin. Er is een proeverij van kruidige hapjes en likeuren uit onze tuinen en natuurlijk krijgen mensen recepten mee naar huis.

In de Kloostertuin wordt een kleine streekmarkt georganiseerd, waarbij producten die gemaakt zijn op natuurlijke basis en waarin planten zijn verwerkt in de hoofdrol staan. Het verhaal van het product, een demonstratie of een proeverij onderstreept het verhaal van de producten op deze markt.

Download hier de flyer.

Over de Kruidhof

Wandel door De Kruidhof en geniet van de 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo’n 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en hebben zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. Bij de planten zijn bordjes te vinden met de Latijnse en Nederlandse plantnamen. Van de (geneeskrachtige) kruiden wordt ook de werking en de toepassing beschreven.

Er zijn diverse thema-tuinen, zoals de geneeskruidentuin, Bijbelse plantencollectie, Berenburgborder, meditatietuin, bostuin, varenhof, muziektuin, keukenkruidentuin, verfplantencollectie, rosarium, fruithof, oude cultuurgewassen, heemtuin, vlindertuin, prehistorische hof, boerenbloementuin, middeleeuwse kloostertuin en speeltuin. Bekijk de website van De Kruidhof voor meer informatie.

 

Gegevens

Datum:
12 mei 2018
Tijd:
10:00 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.dekruidhof.nl

Locatie

De Kruidhof
Schoolstraat 29B
Buitenpost, Friesland 9285NE Nederland
+ Google Maps
Site:
http://www.dekruidhof.nl/