Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Streekmarkt tijdens Festival B

13 oktober 2018 @ 10:00 am - 5:00 pm

€8,50

Op de zaterdag 13 oktober sta ik met mijn homemade jams, chutneys en siropen op de streekmarkt tijdens Festival B in De Lawei in Drachten. Mijn homemade jams, chutneys en siropen maak ik graag met regionale, wild geplukte en biologische ingrediënten. Alle homemade jams en chutneys zijn halfzoet. Dit betekent dat er, vergeleken met reguliere jam uit de winkel, half zoveel suiker gebruikt wordt. Ik gebruik op 1 kilo fruit 500 gram suiker in plaats van 1:1. In siroop is de verhouding wel 1:1, maar daar kun je zelf kiezen hoeveel water je aan de limonade toevoegt. De suiker die ik gebruik is biologisch gecertificeerd.

Ben je benieuwd naar mijn assortiment? Lees meer >>

Over Festival B

Op zaterdag 13 oktober a.s. vindt Festival B, over de bodem van je gezondheid, plaats in de Lawei in Drachten. Festival B richt zich op Noord Nederland en gaat over gezond eten en voeding als medicijn waarbij de B staat voor bodem, boeren, buik, bijen, biodiversiteit, blue zone en last but not least blij want dat worden we hier allemaal van.

Op het hoofdpodium zijn er lezingen van onder andere Rineke Dijkinga (Groninger auteur en blogger over voeding en gezondheid, eigen voedingslijn), Juglen Zwaan (blogger, 80.000 volgers), Ineke Haisma (orthomoleculair therapeut), Vandana Shiva uit India (wetenschapper, auteur, pionier, activist, winnaaar Right Livelihood Award 1993) onder dagvoorzitter Tjeerd van Bekkum (LF 2018). Daarnaast zijn er lezingen in de kleine zaal, vinden er workshops en demo’s plaats, een lunch op receptuur van Rineke Dijkinga en komt er een markt in alle foyers van de Lawei waar gezonde producten te koop zijn en verdere informatie te verkrijgen is. Alles heeft een hele positieve insteek en wil de aanwezigen motiveren en handvatten geven om gezond(er) te eten en te leven.

Festival B maakt onderdeel uit van de Soil Food Week van 9 – 13 oktober a.s. waarin, naast de dag van de duurzaamheid en een diner van de toekomst het symposium Symphony of Soils (op 11 oktober) en het International Seminar Organic Farming and our Future Food System (op 12 oktober) plaatsvinden bij Ecostyle op het Ecomunity Park in Oosterwolde.

Lees meer >>

Praktische info

Locatie: De Lawei in Drachten
Adres: Laweiplein 1, 9203 KL Drachten
Openingstijd markt: 10:00 tot 17:00 uurStichting Symphony of SoilsStichting Symphony of SoilsStichting Symphony of SoilsStichting Symphony of Soils
Toegang: € 17,50 voor lezingen, markt en side-programma, € 8,50 voor markt en side-programma
Tickets: https://www.festivalb.nl/#tickets

Gegevens

Datum:
13 oktober 2018
Tijd:
10:00 am - 5:00 pm
Kosten:
€8,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,
Site:
https://www.festivalb.nl/

Locatie

De Lawei
Laweiplein 1
Drachten, Friesland 9203 KL Nederland
+ Google Maps

Organisator

Stichting Symphony of Soils
Site:
http://www.symphonyofsoils.nl/