Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wildpluk wandeling met proeverij bij Tuin in de Stad-2020 om 13:00 uur

18 juli 2020 @ 13:00 - 15:30

€25

Zelf thee of salade plukken? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er rondom het terrein van TuinindeStad te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. In Nederland zijn volop eetbare planten in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan.

Tijdens de wildpluk wandeling gaan we samen op zoek naar de verschillende eetbare wilde planten van het seizoen.Na afloop van de wandeling is er een proeverij met diverse gerechten gemaakt van eetbare wilde planten. Het duurt ongeveer twee en half uur.

De wandeling is geschikt voor beginnende wildplukkers en mensen die meer willen leren over eetbare wilde planten in eigen omgeving. Ook voor kinderen (onder begeleiding van ouders) is de wildpluk wandeling heel leuk. Het doel van de wandeling is dat je na afloop naar huis gaat en in je omgeving eetbare wilde planten gaat herkennen. Tijdens de wandeling gaan we van alles proeven, maar uit respect voor de natuur is het niet de bedoeling dat we gaan ‘oogsten’. Af en toe zullen we van de paden gaan, dus draag stevige schoenen. In principe gaat de wandeling altijd door, tenzij het stormt en/of heel hard regent.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan kan je bewuster omgaan met de natuur, eten, geld en de mensen om je heen.

Over TuinindeStad

Tuinindestad is een maatschappelijke onderneming, ontmoetingsplek, biologische tuin & broedplaats van ideeën en experimenten, te vinden tussen De Held, Hoogkerk en Vinkhuizen in Groningen. Het is een heerlijke groene plek om te zijn, een mooie wandeling te maken of een kopje verse muntthee op het terras te drinken.

Bekijk de website van Tuinindestad >>

Praktische zaken

Locatie:  Verzamelen bij de ingang van Tuin in de Stad. Tarralaan 6, Groningen

Dag en tijdstip:
Zaterdag 18 juli-2020 van 13:00 tot 15:30 uur

Groepsgrootte: 4-12 personen
Aanmelden via het inschrijfformulier bovenaan deze tekst.

Kosten

Betalen mag contant of met PIN voorafgaand aan de wandeling. Aanmelden betekent dat er een plek voor jou gereserveerd wordt. Mocht je onverhoopt niet kunnen laat het dan uiterlijk 48 uur van te voren weten. Dan kunnen we je plek nog aan iemand anders geven

Volwassen ticket (15 jaar en ouder)  €        25,00
Ticket met Stadjerspaskorting*  €        15,00
* Alleen geldig met persoonlijke stadjerspascode. Lees meer >>
Kinderticket (5 t/m 14 jaar)**  €        15,00
** Mits onder begeleiding van een ouder
** Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis mee

Wildpluk wandeling als uitje?

Lijkt het je leuk om eens een wildpluk wandeling te doen als (onderdeel van een) team-, familie-, vrienden- of bedrijfsuitje? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Locatie: Noord Nederland

Locatie

Tuin in de Stad
Tarralaan 6
Groningen, 9745ER Nederland
+ Google Maps

Organisator

Greendreamster