Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wildpluk wandeling op Let’s Gro (vol)

9 november 2016 @ 2:00 pm - 4:00 pm

Gratis

Greendreamster op Let’s Gro

Ook dit jaar ben ik weer van de partij op het inspiratiefestival Let’s Gro in Groningen. Dit keer met twee workshops die ik samen met Marin Leus van Groene Avonturen organiseer en twee leuke projecten waarbij ik betrokken ben.

Woensdag 9 november 2016: Wildpluk wandeling in het Stadspark. Lees hieronder verder. VOL (bekijk de events kalender voor andere data waarop er wildpluk wandelingen zijn)
Donderdag 10 november 2016: Betaalbaar, gezond en lekker eten voor iedereen. Tips & tricks. Interactieve presentatie in het Newscafé.

Verder:
De mobiele theetuin. Bekijk dit event op de website van Let’s Gro.
Internationale bloggers meetup. Bekijk dit event op de website van Let’s Gro.

Wildpluk wandeling. Eet je stad.

Zonder dat je het weet fiets of wandel je langs een overvloed aan eetbare wilde planten, bessen en noten. Wildplukken brengt je dichterbij de natuur, scheelt geld en maakt van elke wandeling een avontuur. Tijdens deze wildpluk wandeling gaan we kijken of de stad nog eetbaar is in november. In theorie is er van alles te verzamelen, maar de vraag is: gaan we het vinden? Ook gaan we op zoek naar eetbare paddenstoelen, daarvoor is de maand november namelijk bij uitstek geschikt.

Voedselverspilling is een grote kwaal in onze moderne samenleving. We geven veel geld uit aan voedsel, en we gooien ook een hele hoop weg. Wildplukken helpt mensen bewuster om te gaan met voedsel, de natuur en met geld. Drie vliegen in één klap.

Marin Leus van www.groeneavonturen.nl en Sanne Scheltena van www.greendreamster.nl zijn jullie wildpluk wandeling-begeleiders.

Let op: voor deze wandeling moet je je van tevoren even aanmelden.

Praktische info

Locatie: Verzamelen bij Ni Hao Stadsparkpaviljoen
Datum en tijd: Woensdag 9 november 2016 van 14:00 tot 16:00 uur
Groepsgrootte: 2 x 10 deelnemers (vol)
(bekijk de events kalender voor andere data waarop er wildpluk wandelingen zijn)
Aanmelden: info@greendreamster.nl
Kosten: gratis

Over Let’s Gro

Let’s Gro is een uniek inspiratie festival over de toekomst van Groningen
 op 9, 10 en 11 november 2016. De toekomst van Stad verpakt in een festival. Dat is Let’s Gro. Drie dagen lang buigen de Groningers zich over de dynamiek, de vernieuwing en het heruitvinden van de hoofdstad van Noord-Nederland.

Let’s Gro is uniek in zijn soort. Een voor iedereen gratis toegankelijk festival. Met initiatieven, ideeën en inspiratie voor en door Stadjers verspreid over vele locaties in de binnenstad van Groningen. Met een breed scala aan onderwerpen en in allerlei vormen werken we aan de toekomstagenda voor Groningen. Doe en denk mee, wissel ideeën uit en ontmoet nieuwe mensen. Zo zien we het graag op Let’s Gro!

—————————————————————————————————————

foto: Marin Leus

Gegevens

Datum:
9 november 2016
Tijd:
2:00 pm - 4:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,
Website:
https://letsgro.nl/program/wildpluk-wandeling

Organisator

Let’s Gro
Website:
http://letsgro.nl/

Locatie

Stadsparkpaviljoen/Ni Hao Stadspark
Paviljoenlaan 3
Groningen, 9727 KE
+ Google Maps