Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wildpluk wandeling tijdens het Appelfeest 18 oktober-2020 om 14:00 uur (AFGELAST)

18 oktober 2020 @ 14:00 - 15:00

€5

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen hebben we helaas moeten beslissen dat de wildpluk wandelingen tijdens het Appelfeest op 18 oktober NIET door kunnen gaan. Zodra de regels het weer toelaten gaan we kijken of we een (inhaal)wandeling op het Oude Suikerunie Terrein kunnen organiseren. Dit zal ik op de website publiceren.

Alle andere onderdelen van het Appelfeest zijn ook GEANNULEERD!

Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er op het oude Suikerunie terrein te vinden zijn? In Nederland zijn volop eetbare planten in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan. Om 14:00 en 16:00 geef ik een wildpluk wandeling van een uur op het oude suikerunie terrein.

Tijdens de wildpluk wandeling gaan we samen op zoek naar de verschillende eetbare wilde planten van het seizoen. Het duurt ongeveer een uur. De wandeling is geschikt voor beginnende wildplukkers en mensen die meer willen leren over eetbare wilde planten in eigen omgeving. Ook voor kinderen (onder begeleiding van ouders) is de wildpluk wandeling heel leuk. Het doel van de wandeling is dat je na afloop naar huis gaat en in je omgeving eetbare wilde planten gaat herkennen. Tijdens de wandeling gaan we van alles proeven, maar uit respect voor de natuur is het niet de bedoeling dat we gaan ‘oogsten’. Af en toe zullen we van de paden gaan, dus draag stevige schoenen. In principe gaat de wandeling altijd door, tenzij het stormt en/of heel hard regent.

Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan kan je bewuster omgaan met de natuur, eten, geld en de mensen om je heen.

Praktische zaken

Locatie:  Verzamelen bij de stand van  Doggerland op het Oude Suikerunie terrein, Groningen

Dag en tijdstip:
Zondag 18 oktober-2020 van 14:00 tot 15:00 uur
Zondag 18 oktober-2020 van 16:00 tot 17:00 uur

Groepsgrootte: 4-12 personen
Aanmelden via het inschrijfformulier bovenaan deze tekst. Graag per persoon aanmelden, mag met hetzelfde email adres.

Kosten

Betalen mag contant of met PIN voorafgaand aan de wandeling.

Volwassen ticket (15 jaar en ouder)  €       5,00
Ticket met Stadjerspaskorting*  €        5,00
* Alleen geldig met persoonlijke stadjerspascode. Lees meer >>
Kinderticket (5 t/m 14 jaar)**  €        5,00
** Mits onder begeleiding van een ouder
** Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis mee

Wildpluk wandeling als uitje?

Lijkt het je leuk om eens een wildpluk wandeling te doen als (onderdeel van een) team-, familie-, vrienden- of bedrijfsuitje? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Locatie: Noord Nederland

Locatie

Oude Suikerunie Terrein
Energieweg 10
Groningen, Groningen 9743 AN
+ Google Maps

Organisator

Greendreamster