Korting op een wildpluk wandeling met de Stadjerspas

Goed nieuws! Voor de wildpluk wandelingen ben ik een samenwerking met de Stadjerspas aangegaan. Dit betekent dat houders van een Stadjerspas in Groningen een flinke korting van € 10,-  krijgen op een wildpluk wandeling.

Toen ik vorig jaar begon met het organiseren van wildpluk wandeling heb ik ervoor gekozen om te werken op basis van fooien. Hiermee wilde ik deelname aan een wandeling laagdrempelig houden en daarnaast mensen die leven van een klein budget de kans geven om deel te nemen. Het was een mooie manier van werken waar ik voor 100% achter stond. Hieronder de tekst die onder het kopje ‘kosten’ te lezen was.

Het is gebruikelijk om de wildplukworkshopleider een fooi te geven. Je zou het waardebepaling achteraf kunnen noemen. Denk aan een bedrag tussen € 5,- en € 15,- per persoon. Afhankelijk van wat jij het waard vindt.

Vanuit mijn idealisme had ik ervoor gekozen om mensen zelf het bedrag te laten bepalen wat zij het waard vinden. In de veronderstelling dat deelnemers aan de wildpluk wandeling een goede afweging maken tussen wat zij van mij ontvangen en wat ze mij daarvoor teruggeven. In de praktijk bleek dat deelnemers het ontzettend moeilijk vinden om dit zelf te moeten bepalen. Sommigen gaan het liefst voor (bijna) niets mee, anderen zijn vertwijfeld, komen niet opdagen of verontschuldigen zich voor het bedrag dat ze geven.

Wat vind jij een redelijk bedrag voor een wildpluk wandeling? Het hangt er natuurlijk vanaf hoe leuk de wandeling is, hoeveel je opsteekt, hoeveel kennis de leider heeft en hoe lang we op pad zijn. Mijn wildpluk wandelingen duren ongeveer twee uur. In die twee uur maak je kennis met het fenomeen wildplukken. We gaan ontdekken, leren, ruiken, voelen en proeven. Tijdens de wandeling vertel ik alles wat ik weet over eetbare wilde planten, geneeskrachtige planten, koken met wild geplukte producten en soms neem ik een homemade (on)kruidenboter of wildplukjam mee om te proeven.

Om het niet ingewikkelder te maken dan het is heb ik besloten om niet meer te werken met het fooi-systeem. Daarom kost deelname aan een wildpluk wandeling vanaf nu € 15,- per persoon en als je minima bent (en houder van een Stadjerspas) dan kost deelname aan een wildpluk wandeling maar € 5,- per persoon. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis mee, mits onder begeleiding van een ouder.

Kortingsregeling Stadjerspas

Heb je een Stadjerspas, dan krijg je € 10,- korting op een wildpluk wandeling. Normale prijs € 15,- en met een Stadjerspas € 5,- per persoon. Deze korting ontvang je op vertoon van de persoonlijk klantcode op de Stadjerspas-sleutelhanger. Bekijk mijn aanbod op de aanbodspagina van de Stadjerspas.

Over de Stadjerspas

Stadjerspas.nl is een kortingsregeling voor inwoners van de gemeente Groningen met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. Stadjers die abonnee kunnen worden, krijgen met de pas korting op diverse activiteiten en producten. Bijvoorbeeld bij lidmaatschap van een sport- of hobbyvereniging, museumbezoek, lidmaatschap van de bibliotheek en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op de website van de Stadjerspas.