Mijn bijdrage op Let’s Gro 2017

In 2015 had ik voor het eerst een actieve bijdrage op het inspiratie festival Let’s Gro. Toen heb ik samen met Hadassa van Arend de workshop ‘koken met een klein budget’ georganiseerd. We hebben met de deelnemers brood, kaas en jam van wild geplukt fruit gemaakt. In 2016 organiseerde ik samen met Marin Leus een ‘wildpluk wandeling in het Stadspark’ en de presentatie ‘betaalbaar, gezond en lekker eten voor iedereen’.

Ook dit jaar ben ik weer van de partij op het Let’s Gro festival. Dit keer organiseer ik zelf geen event, maar ben ik onderdeel van een super leuk event over voedsel: Jouw Verhaal van Voedsel. Georganiseerd door Tamara van Leven om te Eten. Op deze avond ben ik onderdeel van de Human Library en kan je onder meer met mij in gesprek over wildplukken.

Over Jouw Verhaal van Voedsel

In het filmpje ‘Het Verhaal van Voedsel’ laat de gemeente Groningen zien hoe divers het verhaal van voedsel in onze stad en provincie is. Verschillende initiatieven en organisaties passeren de revue en laten zien hoe zij met voedsel bezig zijn. Deze avond brengen wij het terug naar het individu, hoe gaan zij om met voedsel?

Hoe is het om als jonge vrouw diabetes type 1 te hebben, wat eet een vegan, waarom besluit je een wilde slager te worden, waarop let een culinair journalist en hoe is het om overgewicht te hebben? Zomaar wat voorbeelden van mensen waarmee je deze avond in gesprek kan komen. Met sommigen kan dit 1 op 1, bij andere voedselverhalen schuif je gezellig aan de tafel en kan je deelnemen aan het gesprek. Ga in gesprek met je vooroordeel of juist je onwetendheid en verbreed zo je horizon.

Het is een inloop evenement wat betekent dat je kan komen en gaan wanneer je wilt.

Waar: Bibliotheek Groningen
Wanneer: woensdag 1 november
Hoe laat: 19.00 – 21.30
Beschikbare plekken: inloop evenement
Kosten: Gratis

Bekijk ‘Het Verhaal van Voedsel’ hier: https://vimeo.com/212761698

Over Let’s Gro

Let’s Gro is een jaarlijks festival in november over de toekomst van Groningen. Het is een festival vol goede gesprekken, leerzame bijeenkomsten, interactief debat, ongeëvenaarde gastvrijheid, gezelligheid, verwondering en inspiratie. Tijdens Let’s Gro kun je contacten leggen, je met ideeën voeden en je horizon verbreden in de fysieke en digitale wereld.

Groningen laat op een positieve zelfbewuste manier zien dat er in het noorden meer te halen valt dan rust, ruimte en gas. Groningen claimt met recht zijn voortrekkersrol op het gebied van (online) ICT, economie en sociale innovaties. In het hart van Groningen, rondom de Grote Markt, wordt de stad en wereld van morgen ontdekt. De toekomst komt steeds dichterbij.

Lees meer op de website van Let’s Gro >>