• Spinazie smoothie

    Het geheim van een lekkere frisse spinazie smoothie is de kwaliteit en verhouding van de ingrediënten. Neem altijd verse en smaakvolle producten om je groene smoothie mee te maken. In deze smoothie heb ik gekozen voor biologische jonge bladspinazie. Als zoete basis heb ik gekozen voor een rijpe peer, maar dat had ook een banaan kunnen zijn. Zorg net als in een goede cocktail ook altijd voor een zuurtje. Het zuurtje zorgt ervoor dat alle smaken goed naar voren komen. Nodig: 1 rijpe peer (of banaan) 2 kiwi\’s 1 handje spinazie 200 ml appelsap Bereiding: Haal het klokhuis uit de peer en snijd de \’kontjes\’ van de kiwi. Haal eventueel de schil van de kiwi,…

  • Pompoen-venkeltaart

    Deze pompoen-venkeltaart is niet zomaar een quiche. Zelf ben ik niet zo dol op de eiersmaak die veel quiches hebben. Misschien herken je dat wel. Door een deel van de vulling te mengen met de eieren is dat gemakkelijk op te lossen. Bovendien heeft je eiermengsel dan meer volume en kan je toe met minder eieren. In deze taart heb ik 3 eieren gebruikt. Het zou ook met 2 eieren kunnen. Nodig: 6 plakjes bladerdeeg 1/2 pompoen 1 knolvenkel 3 eieren 1 kleine ui 1 handje cashewnoten 1 takje rozemarijn 2 el volle yoghurt 50 gr geraspte kaas 1 el olijfolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit…

  • Appelcompote met incabessen

    Maak een frisse appelcompote met licht zure incabessen! De zacht geworden incabessen zijn net kleine smaakbommetjes in de toch al zo smaakvolle appelmoes. En mijn gouden tip om de ultieme appelsmaak te versterken is om in plaats van citroensap appelazijn te gebruiken. De azijn werkt net als het citroensap als natuurlijke smaakversterker en zorgt er voor dat de appelstukjes niet verkleuren. Gebruik een stevige zoetzure appel, zoals Elstar, Delcorf, Cox, Goudreinet. Deze appelcompote is gemaakt van biologische Elstars. Nodig: 2 zoetzure appels 1 handje incabessen 4 kruidnagels 1 el appelazijn 5 el water Bereiding: Schil de appels en snijd ze in grove stukjes. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje. Laat het geheel…

  • Een bloedrode vitamineshot

    Vers sap van bloedrode sinaasappelen? Inderdaad! Sinaasappelen zijn niet altijd geel of oranje van binnen. Wist je dat ze ook oranjerood, bloedrood tot bijna zwart van kleur kunnen zijn? De grond waarop de sinaasappelbomen staan is van invloed op de kleur van het vruchtvlees. De rijke vulkaangrond op Sicilië, waar de Moro\’s vandaan komen, zorgt voor de intens rode kleur. De Spaanse bloedsinaasappelen, zoals Tarocco\’s zijn meestal iets lichter van kleur. Bovendien zitten deze sinaasappelen bomvol vitamine C en flavonoïden. Nodig voor 2 glazen: 4 bloedsinaasappelen 2 glazen citruspers

  • Bietjes-chococake

    Een cake met rode bieten…..? Onderschat vooral niet hoe lekker gekookte rode bieten in een cake zijn en dan heb ik het nog niet eens gehad over de combinatie met chocolade. Zo lekker! De smaak van bietjes vind je absoluut niet terug in de cake en qua structuur blijft er ook weinig over, maar toch is het een goede toevoeging. De cake wordt namelijk niet te zoet en wel erg smeuïg. Nodig: 50 gr pure chocolade 2 gekookte rode bieten 200 gr zelfrijzend bakmeel 125 gr roomboter 2 tl sinaasappelrasp 4 eieren ½ tl zout 125 gr suiker Bereidingstijd: 15 minuten (+ 40 minuten oventijd) Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C.…

  • Guacamole for love

    Verras je geliefde op Valentijnsdag, of elke andere bijzondere dag die met je geliefde wilt delen, met een originele variant op een bekend recept. Hoe blij zou je zijn als iemand dit voor je zou maken? Ik denk dat het mij helemaal zou doen smelten. Maak verse guacamole en vul de helften van een zoete puntpaprika…dat is alles. Nodig: 2 zoete puntpaprika\’s 1 grote avocado 1 klein uitje 2 tl citroensap 2 el (soya)yoghurt 1 snufje kruidenzout 1 handje tortilla chips Bereiding: Halveer de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Sprenkel het citroensap erover. Dit voorkomt verkleuring. Snipper het uitje zeer fijn en meng het samen met de yoghurt erdoor.…

  • Baby spinaziesalade

    Maak een frisse salade van jonge bladspinazie. Er zijn vele variaties mogelijk. Kijk gewoon even wat je in de koelkast hebt. Ik heb de salade gemaakt met puntpaprika en knolvenkel. Dun gesneden is de knolvenkel rauw prima te eten. De zoete puntpaprika heb ik in ringen gesneden. Het oog wil ook wat. Nodig: 100 gr baby spinazie 1/4 knolvenkel 1/2 puntpaprika 100 gr groene olijven met amandel 1 el goede olijfolie 2 tl citroensap Bereidingstijd: 10 minuten Bereiding: Was de baby spinazie en laat het goed uitlekken. Snijd zeer dunne plakken van de knolvenkel. Hoe dunner hoe beter. Halveer de puntpaprika, trek de zaadlijsten er voorzichtig uit en snijd het in ringen.…

  • Wat doe jij met oude krentenbollen?

    [wprm-recipe id="4940"] Wildplukwandeling Mijn naam is Sanne Scheltena en ik ben wildplukgids. Als ik om me heen kijk zie ik overal eetbare planten. Het is mijn missie om de vergeten kennis van eetbare wilde planten te delen. Bekijk activiteiten om deel te nemen aan een wildplukwandeling. Wil je op een andere datum en heb je zelf een groep kijk dan bij bedrijfstuitjes of neem dan contact met me op.

  • Posteleinsalade met buffelmozzarella

    Winterpostelein vind ik één van de lekkerste winterbladgroente die er is. Zo zacht en fris van smaak. Zolang het niet vriest is het de hele winter verkrijgbaar bij de biologische winkel of op de markt. Hoewel winterpostelein van oudsher gebruikt wordt in de stamppot ben ik erg fan van posteleinsalade met buffelmozzarella. Gebruik de buffelmozzarella zo vers mogelijk. Echte verse mozzarella is van binnen zo zacht als een half gekookt eitje. Heb je geen mozzarella in huis vervang de mozzarella dan door feta, verse geitenkaas of gebakken tofu. Nodig voor 2 pers.: 75 gr winterpostelein 1 bol buffelmozzarella 1 zoetzure appel 1/3 komkommer 1 el olijfolie 2 tl framboosazijn 1/2 tl paprikapoeder Bereiding:…

Winkelmand0
Je winkelmand is leeg!
Terug naar de agenda >>
0