Paardebloemen-rozemarijnsiroop

Het is weer tijd om siroop te maken. Vorige week heb ik een brandnetel-moerasspireasiroop gemaakt, deze week zit paardebloemen-rozemarijnsiroop in de pan en straks in mei maak ik weer vlierbloesemsiroop. Zodra de siroop klaar is zal ik het bottelen.

Mocht je liever zelf aan de slag gaan dan is hieronder het recept en de werkwijze.

Nodig:

1,5 L water
1,5 kg rietsuiker
40-80 paardebloemen
1 á 2 takjes rozemarijn
citroensap naar smaak

Bereiding:

Verzamel op een schone plek flink wat bloemen. Pluk alleen de bloemhoofdjes. Breng water met de bloemen en een takje rozemarijn aan de kook, voeg dezelfde hoeveel suiker toe. Voeg naar smaak citroensap toe.

Breng alles na het toevoegen van de suiker opnieuw aan de kook en draai het vuur uit. Laat het minimaal 24 uur staan, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Roer de siroop af en toe door. Proef de siroop en voeg zo nodig extra citroensap toe. Breng opnieuw aan de kook en giet het in schone glazen flessen. Heb je geen geschikte flessen gebruik dan een hoog jampotje. Succes