Toen ik vorig jaar om deze tijd een workshop time-management voor een groep ondernemers organiseerde merkte ik hoe leuk ik het vond om te doen. Hoe leuk ik het vond om te horen hoe iedereen anders omgaat met de indeling en organisatie van tijd. Of het gebrek daaraan.

Zelf ben ik iemand die het niet moeilijk vind om aan het werk te gaan. Er is altijd wel iets te doen. Ik maak een to-do lijst maken en werk deze gedisciplineerd af. Op een gegeven moment merkte ik dat ik op een werkdag echt bergen kon verzetten, maar dat ik ’s avonds geen energie meer had om ook maar iets te doen. Goed koken voor mezelf en gezellige tijd doorbrengen met vrienden schoot erbij in. Dus ben ik op zoek gegaan naar manieren om productief te zijn en tegelijkertijd ontspannen te blijven.

In maart, april en mei organiseer ik in opdracht van het Eiland van Groningen nog een keer iets over time-management. Omdat het leuk is en omdat ik heb gemerkt dat veel mensen, ondernemers en zzp’ers hier behoefte aan hebben.

De aankondiging van Het Eiland

Het Eiland van Groningen presenteert in samenwerking met Sanne Scheltena een collegereeks over tijd. Sanne is antropoloog, coach en ervaren ondernemer en houdt zich bezig met bedrijfsondersteuning en –advies. In een serie van drie colleges gaan we aan het werk met de organisatie van tijd.

Data en tijdstip

Woensdagavond: 19:30 tot 22:00 uur

29 mrt:   De basics van time-management
19 april:  Tijd overhouden door slimmer te werken
10 mei:   Creativiteit en de juiste werkflow

Inhoud:

1: De basics van time-management (op 29 mrt-2017)

Had je deze week heel veel willen doen en is er niets van terecht gekomen? Wordt je todo-lijst steeds langer of weet je niet waar je moet beginnen? In dit werkcollege gaan we aan de slag met de basics van time-management. Wat is tijd eigenlijk? En hoe kan je tijd managen en prioriteiten stellen?

2: Tijd overhouden door slimmer te werken (op 19 april-2017)

Kom je elke dag tijd te kort? Zou je graag meer dingen gedaan willen krijgen of een keer ongestoord willen doorwerken? In dit werkcollege gaan we aan de slag met on- en offline technieken om slimmer te werken.

3: Creativiteit en de juiste werkflow (op 10 mei-2017)

Heb je het gevoel dat je keihard moet werken? Heb goede ideeën en krijg je ze niet concreet? Zou je het graag anders willen doen en lukt het je niet? In dit werkcollege gaan we aan de slag met anders werken door flow en creativiteit.

Locatie:

Het Eiland van Groningen
Zuiderpark 20, 9724AH Groningen

Het Eiland is een plek waar jong en oud samen komen, zich kunnen ontwikkelen en krachten bundelen. Er is plek voor flexwerkers, yogalessen, lezingen en evenementen. Er is een verwachtkamer voor de pre-natale zorg, kleinschalige kinderopvang op de begane grond.

’s Ochtends yoga, ’s middags vechtsport, ’s avonds lezingen in de dojo. In de keuken ’s ochtends smaak- en kooklessen voor de allerkleinsten, aan het eind van de dag kun je aanschuiven voor een gezonde maaltijd. De studio, het atelier en de spreekkamer, iedere ruimte biedt ruimte aan verschillende deelnemers en disciplines. Hoe uiteenlopender, hoe beter.

Door functies te combineren wordt het Eiland een plek waar we gezamenlijk de huur betalen, van elkaar kunnen (blijven) leren en in combinatie(s) waarde toevoegen.

Praktische zaken

Kosten: € 15,- per college

Aanmelden: info@greendreamster.nl