Steeds meer mensen voelen de behoefte om in contact met de natuur te komen. Een wandeling in de natuur kan je op verschillende manieren doen. Op zoek naar eetbare wilde planten (wildpluk wandeling), op zoek naar rust en stilte of op zoek naar inzichten. Of als onderdeel van natuureducatie (eetbare wilde planten).

Voordat we aan landbouw gingen doen, zochten we naar eetbare wilde planten in de natuur. Er zijn heel veel planten die eetbaar zijn, en die kennis is eigenlijk een beetje verloren gegaan. En het is zo leuk juist om die kennis weer te delen, vooral ook met kinderen, want wat je jong leert neem je mee in de rest van je leven. Zo ga je de natuur ook op een hele andere manier zien."

In veel landen en culturen is het heel gewoon om paddenstoelen te zoeken in het bos of vijgen te plukken en wilde marjolein te vinden langs de kant van de weg. In Nederland zijn ook heel erg veel eetbare wilde planten te vinden. Als je weet wat er in je eigen omgeving groeit, dan ga je volgens mij bewuster om met de natuur, eten, geld en de mensen om je heen.

Wildpluk wandeling

Zelf thee of salade plukken in het park? Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er in het park, in je tuin of ander natuurgebied te vinden zijn? Kijk om je heen en zie alles wat eetbaar is. Ook in de stad. Samen gaan we op zoek naar kruiden, bloesem en andere eetbare wilde planten van dit seizoen.

Lees meer >>

Kruidenwandeling met kinderen

Wildplukken met kinderen is niet alleen leuk, maar ook heel erg leerzaam. De vergeten kennis van eetbare wilde planten helpt kinderen bij het ontdekken van wat (voor eetbaars) de natuur te bieden heeft. Want wat je jong leert neem je mee in de rest van je leven. Ook als onderdeel van natuureducatie voor scholen en BSO;s.

Foodwalk (in English)

Are you interested in learning about which Dutch edible wild plants we can find in the Stadspark? Look around you learn to see an edible environment. Also in the city. There is a great diversity of edible wild plants in the Netherlands. During the foodwalk/foraging tour we will go looking for all the edible wild plants of this season.

NatuurBewust wandeling

Een wandeling in de natuur kan je helpen om te ontspannen en weer in contact te komen met jezelf. De natuur is niet alleen een mooie locatie, het kan ook als metafoor gebruikt worden. In een NatuurBewust wandeling ga je de natuur op een andere manier ervaren, dan wanneer je ‘gewoon’ een wandeling maakt. Het is intens en betekenisvol.

Ga eens mee met een wandeling

Tijdens het (wildpluk) seizoen (van maart tot november) organiseer ik regelmatig een wandeling die openstaat voor een ieder om zich in te schrijven. Een wandeling duurt anderhalf tot twee uur. In principe gaat de wandeling altijd door, tenzij het stormt en/of heel hard regent. Aanmelden kan via het inschrijfformulier bovenaan de pagina van elk evenement. Bekijk de agenda voor actuele data.

Mogelijkheden

Individuele inschrijving 

Volwassen ticket (15 jaar en ouder)  €      15,00
Ticket met Stadjerspaskorting*  €        5,00
* Alleen geldig met persoonlijke stadjerspascode. Lees meer >>
Kinderticket (5 t/m 14 jaar)**  €        5,00
** Mits onder begeleiding van een ouder
** Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis mee

Wandeling als familie- of bedrijfsuitje?

In het Stadpark, Hoornse Meergebied, Noorderplantsoen, Voormalig Suikerunie terrein, Tuin in de Stad (Groningen)
Vanaf 8 personen  €      15,00 per persoon
Maximaal 12 personen  €   150,00 per groep
* prijzen zijn incl. 0% btw
Bijkomende kosten op een locatie naar keuze
Reiskostenvergoeding  offerte
Reistijdvergoeding (vanaf 30 min)  offerte
Onderzoek/verkenning nieuwe locatie  offerte

Natuureducatie

Een natuurwandeling (eetbare wilde planten) is heel geschikt voor scholen als onderdeel van natuur en cultuur educatie. Tarieven zijn op basis van offerte.

 

Wat anderen zeggen....

'Ik heb vandaag een hele fijne en leerzame wildpluk wandeling gehad, erg leuk. Dank je wel Sanne :-)'

'Echt de moeite waard en zeer leerzaam. Je zult verbaast zijn wat men allemaal kan eten. En dat verwacht men niet van een stadspark. En natuurlijk wandel je met zeer leuke/lieve natuur bewogen mensen.'

Bekijk alle ervaringen van anderen >>