Breadpudding van pepernoten en krentenbollen
Even opgeruimd na de Sinterklaas en ik vond nog wat pepernoten en dergelijke. Gooi dit niet weg, maar maak breadpudding van pepernoten, speculaas en krentenbollen. In een traditionele breadpudding met gewoon brood zit behoorlijk wat suiker. Doordat pepernoten, speculaas en krentenbollen van zichzelf al erg zoet zijn hoef je geen extra suiker toe te voegen. Als je geen oud brood of pepernoten hebt dan kan je dit recept natuurlijk ook maken van verse producten.
Nodig:
4 oude krentenbollen
½ zakje oude pepernoten
½ zakje oude speculaas
1 ei
1 flinke scheut melk
Overige benodigdheden:
1 ovenschaal
Bereiding:
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 40 min oventijd)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de krentenbollen in stukjes en breek de speculaas in grove stukken. Klop het ei met de melk los en voeg het toe aan het krentenbol-speculaasmengsel. Kneed met beide handen het vocht losjes door het mengsel. Zorg dat het goed vochtig is en laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan. Voeg dan de pepernoten toe en meng ze er goed doorheen. Giet het in een platte ovenschaal en bak het in ongeveer 40 minuten bruin. Snijd de breadpudding in mooie blokjes. Giet er eventueel een beetje likeur of maple siroop overheen. De breadpudding van pepernoten kan warm of koud gegeten worden.