Havermoutsmoothie met framboos
Deze havermoutsmoothie met framboos is niet alleen heel erg lekker, maar geeft ook een goede start van de dag. Het is een vullend ontbijt en geeft tot uren daarna energie. Zelf drink ik een havermoutsmoothie als ik weet dat ik een sportieve of onregelmatige dag tegemoet ga. Zo\’n dag waarop ik niet precies weet wanneer er tijd is om te eten. Het is heel lekker om de smoothie te verdunnen met vruchtensap, maar het nadeel daarvan is dat het boordevol suikers zit. Daarom is deze smoothie gemaakt met een glas afgekoelde groene thee. Andere thee mag natuurlijk ook, liefst geen zwarte thee. Tip: maak de thee \’s avonds en laat het \’s nachts afkoelen.
Nodig voor 2 glazen:
4 el havermout*
1 banaan*
1 glas koude groene thee* (vruchtensap of water)
100 gr frambozen
*biologisch gecertificeerd product
Bereiding:
Bereidingstijd: 20 minuten (min. 4 uur afkoeltijd voor de thee)
Kook water voor thee en laat het enkele uren afkoelen. Dan \’s ochtends. Doe 4 eetlepels havermout in een blender, kook opnieuw water, giet er zoveel kokend water overheen dat de havermout net onder water staat. Laat het ongeveer 10 minuten wellen. Ga ondertussen even douchen, de hond uitlaten of de krant lezen. Voeg de banaan, frambozen en een glas afgekoelde groene thee toe. Gebruik bevroren frambozen of voeg enkele ijsblokjes toe om de smoothie goed koud te krijgen.
Let op: niet de lang blenden, want dan wordt de havermoutsmoothie warm en papperig.