Koude rode bietensalade met rucola, geitenkaas en gemengde bonen
Krijg je onverwacht bezoek of ga je naar een BYO feestje en moet je iets zelfgemaakt meenemen? Maak dan deze rode bietensalade met producten die je in huis hebt. Neem gekookte rode bieten, die zijn ook lang houdbaar. Verder heb ik altijd wel een blikje gemengde bonen of kikkererwten in huis, rucola uit de tuin en geitenkaas heb ik meestal ook wel in de koelkast. Het is niet de bedoeling dat je dit recept precies volgt. Gebruik vooral wat je in huis en in de tuin of balkon hebt.
Nodig:
3 gekookte rode bieten
100 gr geitenfeta of verse geitenkaas
150 gr gemengde bonen (uit blik)
50 gr rucola
Voor de dressing:
2 el frambozenazijn
2 el olijfolie
1 el gembersiroop
1 tl gemalen komijn
Bereiding:
Bereidingstijd: 10 minuten
Snijd de gekookte rode bieten en geiten feta in blokjes. Giet het vocht uit de gemengde bonen en voeg het toe. Knip de rucola in grove stukken. Knip de pittige steeltjes van de rucola wat fijner. Maak een dressing van azijn, olie, siroop en gemalen komijn. Meng alles goed door elkaar.