Noodle salade met rucola, wortel en gebakken tofu
Een noodle salade met rucola, wortel en gebakken tofu is lekker als lunch, bijgerecht of in een bakje mee naar je werk. Ik heb hier eiernoodles gebruik omdat ik deze in huis had. Het maakt niet uit welke noodles je gebruikt. Zelfs pasta zou kunnen. De dressing heb ik gemaakt met sesamolie en tabasco. Sesamolie voor de goede smaakcombinatie met wortel en tabasco voor de pittige twist. Wees voorzichtig met tabasco, één druppel meer of minder maakt wel degelijk verschil.
Nodig:
50 gr noodles
100 gr tofu
1 el zoute sojasaus
1 middelgrote wortel (geraspt)
1 sjalot
1 klein handje rucola
1 klein handje zeekraal
2 takjes basilicum
1 handje blauwe bessen
6 zongedroogde tomaten
Voor de dressing:
1 el olijfolie
2 tl sesamolie
2 tl appelazijn
2 tl gembersiroop
2 druppels tabasco
Bereiding:
Bereidingstijd: 20 minuten
Maak de noodles klaar door ze kort te koken in water. Voeg voor de smaak eventueel wat zout of bouillon toe. Giet de noodles af en laat ze afkoelen. Rasp de wortel met een grove rasp, snipper de sjalot. Knip de zongedroogde tomaten in repen. Voeg alle ingrediënten behalve de tofu bij elkaar in een saladeschaal. Snijd de tofu in kleine blokjes en bak je in olijfolie goudbruin. Zet het vuur hoog en voeg de zoute sojasaus toe. Schep de tofublokjes ongeveer 30 seconden om totdat de sojasaus plakkerig is. Zet het vuur uit en laat ze afkoelen. Maak een dressing van olijfolie, sesamolie, appelazijn, gembersiroop en tabasco. Giet de dressing over de salade en meng het goed. Verdeel voor het opdienen de gebakken tofu over de salade.