Workshop jam maken

Is zelf jam maken iets wat je zou willen leren? Dan is deze workshop jam maken misschien iets voor jou. In de zomer en het najaar van 2016 is het mogelijk om een workshop jam maken te volgen. Lees hieronder wat je kan verwachten. Bekijk de events kalender voor de data. Komende is er nog plek.

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we jam maken van vers fruit van het seizoen. Je leert de do’s en don’ts van het jammaken. Onder andere hoe je jam mooi dik wordt, hoeveel suiker je moet gebruiken, hoe je jam het beste kan bewaren en hoe je kan variëren door het gebruik van kruiden en zuren. Je leert dus ook iets over smaakcombinaties, denk hierbij bijvoorbeeld aan de combinatie appel en kaneel. Zo heeft elke vrucht heerlijke en bijzondere smaakcombinaties. Afhankelijk van het seizoen zal er gebruik gemaakt worden van wild fruit zoals bramen, pruimen, appels, vlier, sleepruimen en kweeperen.

Wat krijg je?

De workshop duurt ongeveer drie uur. In deze drie uur gaan we in groepjes van twee personen jam maken, in potjes doen en etiketten maken. Dit wordt gevolgd door een gezamenlijke lunch waarbij we het resultaat gaan proeven. Ondertussen is er genoeg tijd om al je vragen te stellen. Je eigengemaakte jam krijg je natuurlijk mee naar huis. Heb je thuis een leeg jampotje met een metalen schroefdeksel staan neem deze dan mee.

Praktische zaken

Locatie: Groningen (exacte locatie wordt nog bekend gemaakt)
Groepsgrootte: 4-12 personen
Dag en tijdstip: Bekijk de events kalender voor de data
Koffie en thee is gratis
Kosten: € 27,50 p.p.(minima € 5,- korting)

Aanmelden via: info@greendreamster.nl