Ga terug

Tamme kastanjepuree zoet

Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Lokaal
Trefwoord Wildplukken

Over dit recept

Met dit recept maak je een heerlijke smeuïge zoete tamme kastanje puree voor op brood of een cracker. Ik heb veel recepten geprobeerd, maar vond geen van allen echt lekker. Dus hier is mijn eigen recept.

Ingrediënten
  

  • 200 gr tamme kastanjes gekookt en gepeld
  • 2-3 el kokosolie
  • 2 el honing
  • zout

Bereiding
 

  • Kook de tamme kastanjes in ongeveer 45 minuten gaar
  • Laat ze een beetje afkoelen en pel ze
  • Hak de tamme kastanjes in het bakje van de staafmixer tot een grof meel
  • Doe het tamme kastanjemeel in een andere kom
  • Voeg de honing en kokosolie toe en meng het met een eetlepel door elkaar
  • Ga door tot er een smeuïg geheel ontstaat
  • Voeg een klein beetje zout toe om de smaak omhoog te brengen
  • Maximaal een week te bewaren in de koelkast

Wildplukwandeling

Wil je meer leren over hoe je eetbare wilde planten kan herkennen, oogsten en gebruik in de keuken? Ga eens mee met een wildplukwandeling. Voor meer informatie over wildplukwandelingen kijk op de website van Greendreamster.

https://greendreamster.nl/