Met dit recept maak je een heerlijke smeuïge zoete tamme kastanje puree voor op brood of een cracker. Ik heb veel recepten geprobeerd, maar vond geen van allen echt lekker. Dus hier is mijn eigen recept.
Ingrediënten
200grtamme kastanjesgekookt en gepeld
2-3elkokosolie
2elhoning
zout
Bereiding
Kook de tamme kastanjes in ongeveer 45 minuten gaar
Laat ze een beetje afkoelen en pel ze
Hak de tamme kastanjes in het bakje van de staafmixer tot een grof meel
Doe het tamme kastanjemeel in een andere kom
Voeg de honing en kokosolie toe en meng het met een eetlepel door elkaar
Ga door tot er een smeuïg geheel ontstaat
Voeg een klein beetje zout toe om de smaak omhoog te brengen
Maximaal een week te bewaren in de koelkast
Wildplukwandeling
Wil je meer leren over hoe je eetbare wilde planten kan herkennen, oogsten en gebruik in de keuken? Ga eens mee met een wildplukwandeling. Voor meer informatie over wildplukwandelingen kijk op de website van Greendreamster.