Maak een smaakvolle fruitsalade met een combinatie van zacht fruit en wilde bessen. Pluk een handje bessen van de krentenboom. De meeste kans om deze besjes te vinden is in juni/juli. Wees op tijd, want de vogels lusten ze ook graag. Als je geen krenten kan vinden dan kan je ze vervangen door blauwe bessen.Pluk ook wat wilde aardbeien. Ik heb ze in de tuin, maar ze zijn in het wild ook te vinden. En anders gebruik je gewone aardbeien
Ingrediënten
1nectarine
1kiwi
1handjewilde krentenof blauwe bessen
6wilde aardbeien
6blaadjesbascilucumof munt
20druppelsbalsamico di Modena
citroensap
Bereiding
Snijd de nectarine in partjes. Schil de kiwi, halveer de kiwi en snijd het in plakjes. Maak het bord mooi op met de partjes nectarine en kiwi.
Verdeel een handje wilde bessen van de krentenboom en wilde aardbeien erover.
Voeg een paar blaadjes basilicum toe. Neem bij voorkeur kleine blaadjes of knip de grote bladen in repen.
Sprenkel een flink aantal druppels citroensap en balsamico di Modena over de salade. Gebruik een crema di balsamico, die smaakt het lekkerst met fruit.
Wildplukwandeling
Wil je meer leren over hoe je eetbare wilde planten kan herkennen, oogsten en gebruik in de keuken? Ga eens mee met een wildplukwandeling. Voor meer informatie over wildplukwandelingen kijk op de website van Greendreamster.