Beste wildpluk kookboeken: top 5
Hieronder een aantal inspirerende boeken om de lekkerste gerechten te bereiden met wild geplukte ingrediënten. Sommige boeken zijn in het Engels.
1. Van Boven in het wild
Een herbarium, eetbare-plantengids & receptenboek : voor het herkennen, verzamelen en verwerken van de heel bekende eetbare wilde planten uit de nabije natuur of directe stadsomgeving
2. Het wildpluk kookboek
Het vervolg op het Grote Wildplukboek. In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.
3. The Forager Chef's Book of Flora
Edible green growing things we'd mistaken for weeds; everyday vegetables capable of far more than we'd give them credit for; and a most companionable, knowledgeable, and encouraging guide to help us see, cook, taste, and delight in it all.
4. The New Wildcrafted Cuisine
Wildcrafted Cuisine explores the flavors of local terroir, combining the research and knowledge of plants and landscape with the fascinating and innovative techniques of a master food preserver and self-described culinary alchemist.
5. Wild Mocktails and Healthy Cocktails
Create delicious mocktails and low-sugar cocktails, using home-grown and foraged ingredients.
Boektips overzicht
Ben je op zoek naar meer boektips op het gebied van eetbare wilde planten, eetbare paddenstoelen, wildplukken en geneeskrachtige planten bekijk dan de pagina met al mijn boektips.
Achter alle boektips zit een affiliate link. Van elk boek dat verkocht wordt ontvangt Greendreamster een commissie van Bol.com. Op deze manier ondersteun je mij financieel.