Boektips: Eetbare wilde planten

Hieronder een overzicht van mijn favoriete boeken op het gebied van eetbare wilde planten, eetbare paddenstoelen, wildplukken en geneeskrachtige planten. Deze lijst is (nog) niet compleet en zal regelmatig worden bijgewerkt.

Bekijk hier mijn Boeken top 5 voor wildpluk kookboeken >>

Bekijk hier mijn Boeken top 5 voor wildplukken >>

Bekijk hier mijn Boeken top 5 voor wildplukken met kinderen >>

Bekijk hier mijn tips voor in een cadeaupakket voor (startende) wildplukkers >>

Achter alle boektips zit een affiliate link. Van elk boek dat verkocht wordt ontvangt Greendreamster een commissie van Bol.com. Op deze manier ondersteun je mij financieel.

Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

Eén van mijn meest gebruikte boeken over wildplukken is dit boek van Steffen Guido Fleischhauer, Jurgen Guthmann en Roland Spiegelberger. Het meest complete, overzichtelijke eetbare wilde plantenboek in handzaam formaat.

Bekijk dit boek >>

Welke eetbare wilde plant is dat? ANWB gids voor eten uit de natuur

Met deze ANWB-gids voor eten uit de natuur kun je de natuur in trekken om te zien wat je aan eetbaars kunt plukken. Er worden ruim 300 wilde planten, struiken en bomen beschreven waarvan je de bladeren, vruchten of noten kunt eten.

Bekijk dit boek >>

Wildplukkaart: vruchten, zaden, bladeren, bloemen

Op deze wildplukkaart vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet!

Bekijk deze kaart >>

Het grote wildplukboek: Eten uit de natuur

Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen.

Bekijk dit boek >>

Het wildpluk kookboek

Het vervolg op het Grote Wildplukboek. In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.

Bekijk dit boek >>

De smaak van wildplukken

De smaak van wildplukken van David Hamilton is een rijke inspiratiebron voor elke natuur- en tuinliefhebber en voor fans van eten uit de natuur. Met dit wildplukboek boordevol tips en heerlijke recepten raakt je hele gezin verslaafd aan lekker buiten zijn en samen koken met ingrediënten uit de natuur en de tuin!

Bekijk dit boek >>

Lekker landschap. Smullen van bos en veld

Wat een enorme rijkdom aan mooie, smakelijke planten, bloemen, bessen, noten en paddenstoelen kent ons landschap! Dankzij de aanstekelijke cultuurhistorische verhalen en landschapsfoto's komt de Nederlands natuur letterlijk bij je binnen.

Bekijk dit boek >>n

Compactgids wildplukken

Minigids met prachtige natuurgetrouwe tekeningen van 194 eetbare wilde vruchten, noten, zaden, planten, kruiden, paddenstoelen en zeewieren. Met een handige plastic hoes voor gebruik buiten en een overzichtelijke mini-poster met alle besproken dieren en/of planten.

Bekijk dit boek >>

Eetbare Paddenstoelen: Vindplaatsen, Herkenning, Verzamelen en Bereiden

Een handige basisgids voor iedereen die meer over eetbare paddenstoelen en (giftige) dubbelgangers wil weten: de beste vindplaatsen, herkenning, verzamelen, bewaren en bereiden. Je leert de belangrijkste soortgroepen en eetbare soorten herkennen met duidelijke beschrijvingen en foto's.

Bekijk dit boek >>

Eetbare en giftige paddenstoelen. Eenvoudig herkennen en onderscheiden

Deze natuurgids helpt je de belangrijkste eetbare paddenstoelen van hun oneetbare en giftige dubbelgangers te onderscheiden en verwisselingen te vermijden.

Bekijk dit boek >>

Welke paddenstoel is dat? ANWB paddenstoelengids. Meer dan 450 paddenstoelen uit Europa

Met de ANWB Paddenstoelengids van Andreas Gminder en Tanja Böhning weet je altijd het antwoord op de vraag welke paddenstoel is dat? Een ontzettend handig zakgidsje om de meest voorkomende soorten eetbare en giftige paddenstoelen te determineren.

Bekijk dit boek >>

Paddenstoelen. Eetbare paddenstoelen : het beste van bos en veld

Jonnie Boer en Edwin Florès nemen iedereen mee in de wereld van de paddenstoel en laten zien en proeven van deze uitzonderlijke lekkernij voor iedereen bereikbaar is. Culinair gezien zijn eetbare paddenstoelen uit bos en veld nog vrij onbekend.

Bekijk dit boek >>

Bloemen met smaak. 50 eetbare bloemen & 25 verrassende recepten

Een stijlvol, creatief boek voor liefhebbers van (eetbare) bloemen, gezelligheid en lekker koken! Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk, smaakvol en verbinden je met de natuur.

Bekijk dit boek >>

De smaak van bloemen. Tuinieren en recepten met eetbare bloemen

De smaak van bloemen laat zien hoe je bloemen kunt verwerken in allerlei gerechten: als garnering en natuurlijk voor de smaak. Tuinjournalist Julia Voskuil stelt per seizoen een variatie aan eetbare bloemen voor en geeft daarbij aan wat je wanneer kunt zaaien, oogsten en eten en hoe je aan gezonde bloemen komt.

Bekijk dit boek >>

Minigids Eetbare bloemen: 50 eetbare bloemen met smaak en toepassing in de keuken

Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk en smaakvol. Deze minigids geeft een overzicht van 50 eetbare bloemen om je maaltijd mee te versieren. Uitgebreide informatie over het eten van bloemen, eetbare bloemen en recepten vind je in het bijbehorende boek Bloemen met smaak van Anna Koster.

Bekijk dit boek >>

Minigids Eetbare bloemen: 50 eetbare bloemen met smaak en toepassing in de keuken

Plantengeneeskunde of fytotherapie is een eeuwenoude geneeswijze die bekend is in alle beschavingen van de wereld. In het boek worden honderden geneeskrachtige planten en kruiden voorgesteld en naast de beschrijving van de belangrijkste eigenschappen ook concrete manieren waarop je ze kunt gebruiken.

Bekijk dit boek >>

Groot handboek geneeskrachtige planten. Natuurlijk wegwijs

Het Groot handboek geneeskrachtige planten van Geert Verhelst is een fraai uitgevoerd naslagwerk met veel duidelijke kleurenfoto's, waarin op een grondige manier de  belangrijkste kruiden van de moderne westerse fytotherapie worden beschreven. De informatie is zoveel mogelijk gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek

Bekijk dit boek >>