In de media

(S)maaklokaal

Magazine Groninger Landschap
juni 2024

'Van seringen in de zomer tot dennentakken in de winter: wildplukken is een jaarrond avontuur. Ik ga nooit gericht op zoek, maar weet inmiddels wel op welke plekken en in welk seizoen ik bepaalde eetbare planten kan verwachten. Sinds een aantal jaar organiseer ik wildplukwandelingen en wilde picknicks. Ik wil anderen graag laten zien hoeveel lekkers er in onze omgeving groeit.'

Download het artikel hier >>

Wandelende encyclopedie

april 2024

De lente is sinds maart weer van start gegaan en veel planten en bloemen staan nu in bloei. Iemand die daar ontzettend gelukkig van wordt is Sanne Scheltena, culinair wildplukker en wilde kok. “Ik denk dat het iets in mij is. Sommige mensen zijn pianist en hebben de piano altijd al mooi gevonden, ik heb dit bij plantjes en de natuur.”

Download het artikel hier >>

Overal waar ik loop, zie ik eten

27 september 2023

Tussen stoeptegels en tegen gevels groeien soms de smaakvolste planten en kruiden. Wildplukgids Sanne Scheltena van Greendreamster organiseert graag wildplukwandelingen om mensen te laten zien - en proeven - dat ingrediënten voor een fijne maaltijd letterlijk straat te vinden zijn. 'Er groeit veel eetbaars in je omgeving, ook als je in de stad woont.'

Download het artikel hier >>

Scharrel zelf je maaltijd bij elkaar in de bermen van Zernike

20 oktober 2022

Je zou het niet verwachten, maar ook op de Zernike Campus groeien genoeg eetbare planten en vruchten, zelfs in de herfst. UKrant ging op pad met een wildplukgids en vond ingrediënten voor onder andere thee, brood en kruidenboter.

Lees het artikel hier >>

Ik spring soms zelfs van m'n fiets als ik een bijzondere plant zie

28 juli 2022

Als je in het Groninger Stadspark iemand gebiologeerd langs planten ziet lopen, is de kans groot dat het Sanne Scheltena is. Ze somt klakkeloos op welke plantensoort je waar precies kunt vinden en of je die kunt eten of niet. Om anderen er ook op attent te maken, organiseert ze wildplukwandelingen waarbij deelnemers kunnen leren welke wilde planten eetbaar zijn.

Lees het artikel hier >>

Wildplukken in het Stadspark

28 juli 2022

Live in de uitzending bij Karel op Noord. Luister hier naar het fragment.

De wereld bestaat voor mij uit eetbare planten

30 september 2020

Healthy Aging week

Wildplukken met Sanne

30 september 2020

Healthy Aging week 2020

Workshop wildplukken als inspiratie voor leerkrachten (IVN)

8 september 2020

Boeken, geschiedenis en natuur. Hoe maak je kinderen op de basisschool daar enthousiast voor? Ruim veertig leerkrachten van verschillende scholen hebben zich gisteren laten inspireren voor natuurlessen tijdens de Kinderboekenweek.

Leer het artikel hier >>

Carla Veldhuis: 'Vandaag ga ik mee wildplukken in het Stadspark'

25 juni 2018

Aflevering van Goud Groen

Interview bij Radio Noord

(Pinkster)maandag 5 juni 2017

Speciale aflevering van Noord en Ommeland. Wat is er allemaal te doen in de stad Groningen op Pinkstermaandag? Sanne Scheltena van Greendreamster organiseert een wildpluk wandeling in het Stadspark en vertelt hierover bij Radio Noord.

Interview bij OOG radio

Dinsdag 15 november 2016

Op een dag werd ik gebeld door een redacteur van OOG radio met de vraag of ze mij mogen interviewen over de wildpluk wandeling die ik in het Stadspark organiseer. Op de foto zie je mij zitten met de presentatoren van de ochtendshow van OOG radio.

Op groente jacht in het Stadspark

Zaterdag 6 augustus 2016

Volkstuinen, stadstuinen of gewone moestuinen. Groningers eten graag eigen kweek en onbespoten. Sanne Scheltena ook, maar zij plukt gewoon in het wild.

Let’s Gro magazine 2016/2017

Februari 2017

In november 2016 heb ik samen met Marin Leus twee workshops op Let’s Gro verzorgd. Een wildpluk wandeling in het Stadspark en de presentatie ‘Betaalbaar, gezond en lekker eten voor iedereen.’

Download hier het hele magazine.

Let’s Gro magazine 2015/2016

Februari 2016

In november 2015 verzorgde ik samen met Hadassa van Arend de workshop ‘Lekker eten met een klein budget’ op het inspiratie festival Let’s Gro. Lees het artikel in het Let’s Gro magazine.

Consumentenprogramma Kassa

Dinsdag 28 juni 2016

Hoe kan je besparen op je maandelijkse uitgaven. In dit filmpje van consumentenprogramma Kassa geef ik samen met Monica ten Hoove van Mijn Financiële Huishoudster een aantal handige tips.

Lees het volledige artikel hier >>

Het item van Greendreamster begint bij 1:50 minuten.